PALO NOVO HAPŠENJE ZBOG MALVERZACIJA U POSLOVANJU: Oštetili firmu iz Nove Varoši za više od 20 MILIONA dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su B. Š. (1980) bivšeg zakonskog zastupnika preduzeća „FOXPOM“ doo Beograd, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti u pomaganju u produženom trajanju.

On se sumnjiči da je od marta do maja 2022. godine pomogao M. P.,odgovornom licu te firme, koji se nalazi u pritvoru, da 21.919.680 dinara stečenih od preduzeća iz Nove Varoši po osnovu fiktivno zaključenog posla koji je ugovorio M. P. na ime nabavke robe, u više navrata, putem elektronskog mobilnog bankarstva, bez osnova, u različitim iznosima, transferiše na privatni tekući račun M. P. i na još nekoliko računa – potvrđeno za RINU u MUP-u, piše Kurir.

Na taj način B. Š. je odgovornom licu pribavio protivpravnu imovinsku korist, što je deo iznosa od 25.445.520 dinara, za koliko je oštećeno privredno društvo iz Nove Varoši.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare