PROGOVORIO VOZAČ UBIJENOG ŠEFA ŠKALJARACA: Mogao sam da poginem, Jovan mi je bio kao brat, NISAM GA NAMESTIO!

Emre K. koji je bio vozač vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, u momentu kada je on ubijen 8. septembra prošle godine u Istanbulu, prvi put je na suđenju koje je počelo u Turskoj, izjavio da „nije kriv i da mu je ubijen čovek koji mu je bio kao brat i da je mogao i on da bude ubijen“.

– Moje ime ide rame uz rame sa ljudima za koje nisam ni znao da postoje u životu Jovana Vukotića. Jako mi je žao zbog svega što se dogodilo, Jovan mi je bio kao brat, a ubijen je, ova situacija u kojoj sam me veoma boli – rekao je na početku izlaganja, kako prenose turski mediji, vozač Jovana Vukotića.

Podsetimo, Emre K. je u trenutku ubistva bio u kolima sa ubijenim vođom škaljarskog klana, njegovom trudnom suprugom Mašom M. i njihovim detetom. Posle zločina, navodno je u bankini pokušao da sakrije dva mobilna telefona. Pred sudom je izjavio da je video kako im dvojica napadača, obučena u crno, prilaze na motoru.

– Vozio sam srednjom trakom. Video sam dve osobe obučene u crno na motoru, ali nisam shvatao da nas prate, sve dok iznenada nisam čuo pucanj. Tek tada sam shvatio sam da nas napadaju i da pucaju na nas i tada sam pogledao levo i desno. Bili smo na putu, nisam znao šta da radim, da li da stisnem gas ili kočnicu, i naglo sam zakočio. Jovan je pokušao da otkopča pojas, ali nije uspeo. Pokušao sam da mu pomognem, stavio sam jaknu na njegovu rani i ponavljao „bićeš dobro“. Nastala je panika jer je u kolima bilo i dvogodišnje dete. Pokušao sam da zaustavim ljude i zamolim ih za pomoć, osećao sam se uplašeno i bespomoćno – opisao je u svojoj odbrani, kako navode mediji, čovek za kog tursko tužilaštvo sumnja da je ubicama i organizatorima, među kojima su rođak vođe kavačkog klana Radoja Zvicera,Radoje Živković i Milan Vujotić, pomogao da prate vođu škaljaraca u stopu, prenosi Kurir.

Bio sam u panici

Emre K. izjavio je i da nisu tačni navodi da je pokušao da sakrije dva mobilna telefona. – Ne prihvatam navode optužnice, nemam nikakve veze sa ubistvom, pucano je na mene, mogao sam da poginem toga dana, a ovde stojim rame uz rame sa osumnjičenima. Ja to ne mogu da razumem – rekao je čovek u kog je Vukotić navodno imao poverenja, a našao se na optužnici za njegovo ubistvo u kojoj se navodi da se sumnja da je ubicama javljao njihovo kretanje. Sudija ga je pitao zbog čega je onda nakon pucnjave obrisao aplikacije vats ap i signal, na šta je on odgovorio da je „bio u panici“. – Nisam to uradio u svrhu prikrivanja dokaza, bio sam u panici i obrisao sam ih jer sam mislio da me rođaci tako neće dobiti, da bi me zvali normalno na broj – odgovorio je Emre K.

Ispaljen rafal

Optužnicom tužilaštva u Istanbulu,podsetimo, obuhvaćeno 16 osumnjičenih. U njoj se navodi da je u automobil u kom je bio Vukotić pucano sa desne suvozačeve strane i da je ispaljeno četiri ili pet hitaca.

Optuženi za ubistvo ubica

Podmetnuti su mi dokazi

Emirkan S. koji se sumnjiči da je pucao sa motora u pokretu u Vukotića, negirao je na saslušanju pred sudom navode optužnice. On je izjavio da su mu „dokazi podmetnuti“. – Ne poznajem nikog od optuženih. Moje cipele su uzete tokom pretresa kuće, u zatvoru sam već osam meseci, a ove cipele koje se sada izvode kao dokaz, nisu moje, nisu ni iste boje. Zahtevam oslobađajuću presudu, nisam jedna od osoba sa motocikla, koje se vide na snimku – rekao je osumnjičeni za ubistvo vođe škaljaraca.


– U prvom trenutku je ubijeni identifikovan kao Predrag Popović, imao je prostrelne rane u predelu grudnog koša i preminuo je u bolnici. Međutim, kasnije je utvrđeno da je zapravo reč o Jovanu Vukotiću koji je pod lažnim imenom boravio u Turskoj – navodi se u optužnici.

U dokumentima se navodi i da je Vukotić ubijen u ratu „škaljarskog“ i „kavačkog kana“ i to po direktnim uputstvima koja je Radoje Zvicer izdavao Radoju Živkoviću i Milanu Vujotiću i Zdravku Perunoviću. Sumnja se da su za ubistvo vođe škaljaraca platili 1,5 miliona evra.

Ključnu ulogu, kako navode, imala je i Asija J. koja je kavčane povezaka sa kriminalnom grupom iz Turske, čiji je vođa u pritvoru u Crnoj Gori.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare