Lepe vesti za Grobare, ako Partizan pobedi: Monako prošao na Fajnal for, bivši igrač Zvezde slomio Makabi

Košarkaši Monaka treći su učesnici Fajnal fora Evrolige, pošto su u majstorici odigranoj u dvorani „Gaston Medesan“ u veoma efikasnom meču savladali tim Makabija iz Tel Aviva – 97:86.

To je automatski i lepa vest za sve navijače Partizana, pošto ne treba očekivati da Monako „zauzme“ veliki deo ulaznica za Kaunas, ukoliko Partizan naravno zadrži svoju prednost sa poluvremena, savlada Real i ode na Fajnal for.

Sve u svemu, bilo je na ovom meču dramatično sve do samog kraja. Nijedna ekipa nije uspevala da stekne neku Bog zna kakvu prednost tokom meča, i na momente se igralo u velikim naletima, o čemu svedoči i nestvarna serija Monaka sa početka druge deonice kada su imali 15:0.

Na kraju, može se reći da je presudio fenomenalni Džordan Lojd, koji je u poslednjem kvartalu sačuvao smirenost sa linije za slobodna bacanja, a na sve to je pogodio i važnu trojku koja je dala Monaku „luft“ da diše i odvojila ga gotovo na dvocifrenu prednost pred završna dva minuta utakmice, piše Telegraf.

Pored nekadašnjeg igrača Crvene zvezde, Majka Džejmsa koji je ubacio 21 poen na ovom meču, istakao se i uvek fenomenalni Majk Džejms koji je isto završio sa 21 poenom na svom kontu, a na to je dodao još pet skokova i četiri asistencije.

Na drugoj strani je Vejd Boldvin bio ispred svih ostalih sa 27 poena, a imao je i sjajan učinak na skokovima gde je uhvatio šest lopti, a istakao se i sa sedam asistencija. To nije bilo dovoljno za Ponos Izreala.

Monako je završio na onom drugom kraju žreba, tako da smo faktički saznali i prvi polufinalni par koji će činiti Olimpijakos i Monako tog 19. maja u Kaunasu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare