Na kliniku za neuropsihijatriju primljeno četvoro dece: Grujičić otkrila koje su ih jezive misli „dovele“

Na dečju kliniku za neuropsihijatriju juče je primljeno četvoro dece, jer je dvoje imalo ideju da je trebalo da se ubiju, a dvoje da nekoga treba da ubiju, rekla je ministarka zdravlja Danica Grujičić.

„Deca su osetila da nešto nije u redu, i roditelji. Ta deca su zahtevala da ostanu u bolnici, i zato pozivam sve roditelje, decu, da ko god da ima problem, okrene broj telefona koji treba. Ja se slažem da u školama treba da budu policajci, ali ne mogu oni da zaustave strah, tu su neophodni pedagozi i psiholozi, da se priča“, rekla je ministarka Grujičić za Pink.

Ministarka je navela da život mora da ide dalje, a onda zamolila medije da puste da struka odluči kako će se ići dalje, i kakvi su dalji koraci u rešavanju ovog problema koji nas je sve ostavio zatečene.

Psihijatri će raditi na slučaju dečaka koji je ubio školske drugove i čuvara škole, navodeći da rad sa njim može da traje mesecima.

„Nije lako da se sve odmah utvrdi. Neke stvari moraju da potraju“, rekla je ona.

Ministarka je pomenula spontana okupljanja ljudi, dodajući da je to dokaz da ljudi moraju da razmene misli, jer „ekrani“ nisu dovoljni.

„Tu je bilo dosta dece bez roditelja… Svi smo osetili odgovornost. Dani žalosti su prošli, ali hajde da toj deci počnemo da pričamo o lepšim stvarima. O sportistima, uspesima, takmičenjima… Ideja je da se skrenu misli. Ogromna je odgovornost na nastavnicima, učiteljima, zamislite kako je deci koja će da se vrate u tu školu. Ovo za njih mora da ostane samo jedno ružno iskustvo“, priča Grujičić.

Struka je ta koja može da pomogne, napomenula je ministarka, a to je ovim sada što se dešava, kako kaže, dokazano.

Grujičić je potom pohvalila ekipe Hitne pomoći koje su bile i više nego aktivne kada se desio masakr u Mladenovcu.

„Zdravstveni sistem odlično funkcioniše kada su ove stvari u pitanju. Da, nekada se čeka, zakazivanje, i drugo nešto, ali otvoriti 6 operacionih sala za 6 sati, to možemo samo mi“, navela je Grujičić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare