DRAMA U CRNOJ GORI! DEČAK (14) IZNEO IZ KUĆE AUTOMATSKU PUŠKU, policija na nogama, nađena veća količina ORUŽJA! 

Dvojica mladića iz Crne Gore, od kojih je jedan maloletan, uhapšeni su nakon što je kod njih pronađena veća količina oružja i municije.

Pronalazak tri vatrena oružja i municije usledilo je nakon prijave da iznose automatsku pušku kako bi vežbali gađanje.

„Plavska policija je juče, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres kuće i drugih prostorija koje koristi maloletnik star 14 godina. Tom prilikom policija je pronašla i oduzela automatsku pušku marke CZ, sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, RAP sa tri okvira za oduzetu automatsku pušku, pušku marke CZ M48 u ilegalnom posedu, pušku marke „Mauzer“ sa važečim oružnim listom, 1.029 komada municije kalibra 7,62mm, vazdušnu pušku i jedan lovački nož“, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su maloletnik i A.M. (18), iz kuće iznosili automatsku pušku i odlazili na obližnju planinu kako bi vežbali gađanje iz navedenog oružja. 

„O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu koji je naložio da se maloletnik i A.M. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, ističe se u saopštenju. 

Oni će uz krivičnu prijavu danas biti privedeni nadležnom tužiocu na dalju nadležnost.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare