Uzbuna u Ukrajini: Razorni ruski raketni udari na ciljeve širom zemlje

Rusija je pokrenula veliki talas razornih raketnih udara na ciljeve u Kijevu i širom Ukrajine, saopštili su jutros ukrajinski zvaničnici.

Novi napadi su izvedeni u trenutku dok se zvanična Moskva priprema za veliku, tradicionalnu vojnu paradu u čast 78. godišnjice pobede nad fašizmom koja će za ruskog predsednika Vladimira Putina biti prilika da podseti naciju na duh sovjetske armije koja je porazila vojnu silu nacističke Nemačke i poruči da će Rusija pobediti ukrajinski režim koji Kremlj smatra novom inkarnacijom nacizma, prenosi Rojters.

Ruski raketni udari na Odesu izazvali su požar u skladištu prehrambenih proizvoda, a eksplozije su prijavljene u još nekoliko drugih ukrajinskih regiona.

Gradske vlasti Kijeva su saopštile da je najmanje pet ljudi ranjeno tokom ruskih raketnih udara, a prema rečima gradonačelnika Vitalija Klička, tri osobe su povređene u eksplozijama u kijevskoj Solomjanskoj četvrti, a još dve kada je olupina drona pala na Svjatošinski kvart, zapadno od centra prestonice.

Vrhovna komanda ukrajinske vojske je saopštila danas da su ukrajinske PVO snage uništile 35 dronova iranske proizvodnje koje je Rusija lansirala tokom noći na različite ciljeve širom zemlje.

„Oružane snage Ruske Federacije su izvele sinoć 16 raketnih udara, posebno u gradovima Harkov, Herson, u Nikolajevskoj i Odeskoj oblasti“, navodi se u dnevnom saopštenju generalštaba ukrajinskih oružanih snaga i ističe da je izveden ukupno 61 vazdušni udar i 52 napada iz teških raketnih sistema.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare