Važna najava iz MUP: Od sutra nove mere policije u blizini svake škole

Patrole policije od sutra će biti blizu svake škole, izjavio je Danilo Stevandić, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, prenosi Pink.

On se najpre dotakao i najvažnije mere, o kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odmah nakon masakra obavestio javnost:

– Jedna od mera je da se uradi razoružavanje, i da se uputi javni poziv svim licima koja žive na teritorije Republike Srbije, da takvo oružje donesu u najbližu policijsku stanicu. Ministar Gašić je doneo naredbu u toku jučerašnjeg dana, a koja se odnosi na predaju neregistrovanog oružja i municije. I od sutra, do osmog juna mogu da ga predaju u najbližoj policijskoj stanici, bez pravnih posledica –rekao je Stevandić, govoreći o jednoj od mera koja je doneta.

Treba napraviti razliku između legalizacije i predaje oružja, napomenuo je.

Ovde se radi samo o predaji, bez naknade. Ono što je bitno da se zna, da to treba doneti rasklopljeno, a ne trenutno funkcionalno. To je po zakonu propisano. U fotroli i rasklopljeno – rekao je on.

Kako je potom naveo, biće pojačana policija i na svim javnim mestima na kojima se okuplja veći broj ljudi.

– Biće pojačano vidljivo prisustvo policije na svim javnim mestima na kojima se skuplja veći broj ljudi: u tržnim centrima, u parkovima, na trgovima…-izjavio je Stevandić, prenosi Telegraf.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon dva masovna ubistava koja su se desila u Beogradu i kod Mladenovca, najavio je da će u narednih šest meseci biti zaposleno novih 1.200 policajaca.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare