“Sve je protiv Real Madrida!” Španski mediji zabrinuti pred majstoricu sa Partizanom

Uprkos tome što je Real Madrid uspeo da se vrati iz ponora i u četvrtfinalnoj seriji Evrolige kao gost spasio dve “meč lopte” protiv Partizana, španski mediji su prilično zabrinuti uoči odlučujućeg meča za plasman na završni turnir u Kaunsu.

Ugledni list “As” je pred duel u sredu (21h) sumirao sve okolnosti pod kojima će se meč odigrati, a pojedini detalji bude kod njih sumnju da bi plej-of serija mogla da se završi neslavno po “kraljevski klub”.

U tekstu pod nalsovom „Sve je protiv Reala“, novinari pomenutog lista su izrazili zabrinutost činjenicom da će Madriđani u majstorici nastupiti bez suspendovanog Geršona Jabuselea, odnosno Gabrijela Deka koji je u finišu četvrte utakmice povredio ukršene licamente kolena.

Zbog toga će Real biti značajno oslabljen na krilnim pozicijama, ali se tu ne završavaju kadrovski problem ekipe Ćusa Matea budući da je centar Vensan Poarje do nedavno imao problem sa slepim crevom, dok Petr Korneli tokom čitave sezone igra samo epizodnu ulogu u španskom velikanu.

Iako je u Madrid došao sa NBA iskustvom, Korneli se nije snašao u Realu i u odsustvu Jabuselea i Deka (u prvoj utakmici) u Beogradu je odigrao svega tri minuta u proseku.

Novinari španskog lista ne očekuju da u majstorici šansu dobije ni mladi Eli Ndiaje, dok su problema sa virusom pred prethodna dva meča  imali Alberto Abalde i Fabijen Kozer.

Nakon što su Jabusele i Dek izgubljeni za ostatak sezone u Evroligi, na poziciji krilnog centra je Realu ostao samo vremešni Entoni Rendolf koji se nije previše proslavio u prthodnim duelima sa Partizanom.

Najveći adut Real Madrida je gorostasni centar Edi Tavares, preko kojeg je španski tim najčešće forsirao igru u Beogradu, gde je div sa Zelenortskih ostrva u proseku igrao oko 32 minuta.

Ipak, kako ni on nije 100 odsto spreman, novinari “As-a” se pitaju hoće li izržati takav intezitet i u još jednom meču.

„As“ podseća da se za majstoricu vraća i kapiten Partizana Kevin Panter, koji je trojkom u finišu rešio prvi meč u Madridu, a bio je jedan od najboljih i u drugoj utakmici koju su obeležile haotične scene u finišu. Zbog učešća u incidentu Panter je bio suspendovan za prethodne dve utakmice, ali će u Madridu biti ponovo na raspolaganju treneru Željku Obradoviću, koji kroz karijeru izgubio samo jednu, od 21 plej-of serije u Evroligi.

Podseća se da je sličnu situaciju Real imao pre dve godine, kada se vratio iz minusa od 2-0 protiv Efesa, a onda izgubio odlučujuću utakmicu u seriji.

Ipak, treba reći i da će crno-beli u odlučujućem meču nastupiti bez Alekse Avramovića, kojeg očekuje duža pauza nakon operacije zbog preloma šake. 

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare