Šansa postoji, ali koliko je realna? Evo šta je potrebno da Partizan izbori Ligu šampiona

Trijumfom nad ekipom TSC u Bačkoj Topoli, Partizan je sačuvao šansu da se domogne druge pozicije i kvalifikacija za Ligu šampiona. Ipak, biće to izuzetno težak zadatak za crno-bele. Na granici nemoguće misije.

Na četiri kola do kraja prvenstva, ekipa Igora Duljaja zauzima četvrtu poziciju sa četiri boda manje od drugoplasiranog TSC i trećeplasiranog Čukaričkog, a ima isti broj poena kao petoplasirana Vojvodina. Dakle, ništa ne drži u svojim rukama.

Računica je jasna za Parni valjak: mora da pobedi sve utakmice do kraja i da se nada kiksevima TSC i Čuke.

Da bi došao na drugo mesto, potrebno je da osvoji maksimalnih 12 bodova do kraja, a da pomenuti rivali ispuste minimum pet (poraz i remi).

Jer, ukoliko ekipe završe bodovno poravnate, prednost ima ona koja je bila bolje pozicionirana pred plej-of. Na taj način, crno-beli su u podređenom položaju i u odnosu na TSC i u odnosu na Čuku.

Tim iz Humske pred sobom ima tri utakmice na svom terenu i jedno gostovanje. S tim što nijedna od njih nije protiv direktnih protivnika iz Bačke Topole i sa Banovog Brda.

Partizan će najpre dočekati Novi Pazar, pa zatim Radnički iz Kragujevca.  U pretposlednjem kolu idu na megdan Vojvodini, pa sezonu zatvara nešto lakšim zadatkom protiv Voždovca kod kuće.

Kada je reč o rasporedu TSC, tim Žarka Lazetića u sledećem kolu gostuje Radničkom u Kragujevcu, zatim dočekuje Voždovac, pa ide Novom Pazaru. Na kraju, ugostiće Vojvodinu.

Čukarički na papiru ima nešto lakši zadatak, pošto do kraja prvenstva ne ide iz Beograda. Već u narednom kolu će ukrstiti koplja sa Vojvodinom na Banovom Brdu. Sledi mu meč sa Novim Pazarom kod kuće, pa gostovanje Voždovcu. Na zatvaranju Superlige, tim Dušana Kerkeza igra sa kragujevačkim Radničkim pred svojim navijačima.

Hoće li Partizan da načini čudo u finišu prvenstva ili će se mušema Lige šampiona zavijoriti iza igrača TSC ili Čukaričkog?

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare