PRETRAGA DEČAKA UBICE POTVRĐUJE DA JE PLANIRAO ZLOČIN Novi detalji tragedije u školi: Istraživao može li u zatvor ako UBIJE DRUGOVE! 

Kosta Kecmanović (13) dečak koji je pre dva dana u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ ubio osam svojih vršnjaka i čuvara škole Dragana Vlahovića, a ranio sedam osoba do detalja je isplanirao stravično ubistvo, ali i kako da izbegne zatvor, pokazalo je veštačenje njegovog telefona, saznaje „Blic“.

Kako je utvrđeno, dečak-ubica planirao je masovno ubistvo mesec dana, a ono što je pregledom njegovog telefona utvrđeno ledi krv u žilama – Kosta Kecmanović svesno je počinio ubistvo svojih vršnjaka i čuvara škole jer je neposredno pred zločin na internetu pretraživao Krivični zakonik Srbije kako bi istražio da li deca mogu krivično da odgovaraju.

Pretraga koja ledi krv u žilama


– Na osnovu njegove pretrage se zaključuje da je organizovao napad u školi sada jer je znao da mu je ostalo malo više od 2 meseca do 14. rođendana i da mu je toliko vremena ostalo od krivične neodgovornosti ukoliko počini zločin – navodi izvor „Blica“ upoznat sa slučajem.

Takođe, kako je utvrđeno, Kosta Kecmanović veče pred masovno ubistvo gledao je američki blokbaster o masakru u jednoj školi u Americi. Nekoliko sati kasnije on je izvršio stravični zločin.

Kako je nakon tragedije izjavio Veselin Milić, načelnik Uprave Grada Beograda poručio je da je ovo ogromna ljudska tragedija. On je naglasio da ceo zločin pripreman mesec dana.

„Pucao je Kosta Kecmanović. Nastradalo je osam učenika škole, sedam devojčica i jedan dečak“, naveo je on i dodao da ceo zločin pripremam mesec dana. Ovo je mesec dana planirano za izvršenje. K.K. je u dužem vremenu to planirao, motiv nije saopštio. Vatreno oružje uzeo je iz očevog stana i doneo sa četiri molotovljeva koktela“, rekao je.

Planirao ubistvo mesec dana

Milić je na konferenciji pokazao i spisak koji su našli u stanu dečaka ubice. Na njemu su ispisana imena učenika koje je planirao da ubije. Osim toga, imao je i precizan plan škole, sa iscrtanim ulazom i izlazom.

Sve do sada utvrđeno u istrazi nezapamćene tragedije pokazuje da je Kosta Kecmanović svesno i planski ubio svoje vršnjake i čuvara škole. 

Nije bio pod dejstvom alkohola, niti psihoaktivnih supstanci, a ono što dodatno budi jezu jeste da se na ispitivanju u policiji pored toga što nije pokazao trunku kajanja zbog učinjenog zlodela, ponašao bahato dok je pričao o žrtvama.

Hiljade građana širom Srbije sinoć je odalo počast ubijenoj deci i čuvaru škole. Sveće su palili u Beogradu, Novom Sadu, Valjevu, Užicu… Detaljnije pročitajte u našoj posebnoj vesti.

Pratite uživo dešavanja nakon masovnog ubistva u Mladenovcu i pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar“. Sve što se u toku noći dešavalo čitajte u našem odvojenom blogu u kojem smo cele noći izveštavali iz minuta u minut.

Sve detalje jučerašnjeg dana oko ubistva u školi na Vračaru možete pročitati u „Blicovom“ blogu od juče.

Sva dešavanja o ubistvu u školi tokom prvog dana pročitajte u dva naša – prvom blogu, i drugom blogu u kome smo pratili dešavanja tokom večeri.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare