„Momci, čekam vas u Madridu!“ Javio se Aleksa Avramović posle operacije, ovako sad izgleda šaka 

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović uspešno je operisan u glavnom gradu Španije. Bek crno-belih je na trećoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige, posle jednog duela sa Edijem Tavaresom, nezgodno pao na levu šaku i tom prilikom je polomio.

Organizator igre „parnog valjka“ prelom šake doživeo u trećem meču četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige. Čačanin je napravio faul nad Edijem Tavaresom, nije želeo da dozvoli lake poene centru Reala, a onda je nezgodno pao na šaku i doživeo tešku povredu.

Avramović je otputovao u Madrid, gde je i operisan i gde će boraviti do dolaska Partizana na odlučujuću utakmicu u borbi za Fajnal-for.

– Hvala svima na rečima podrške. Operacija je obavljena juče i sve je prošlo u najboljem mogućem redu. Hvala doktorima Partizana, hvala doktoru koji je izveo operaciju! Nadam se da će i kompletan oporavak proteći glatko! Momci, čekam vas u Madridu.

Podsetimo, plejmejker je isti prelom doživeo letos, ali je u pitanju bila desna šaka. Tada je pauzirao četiri meseca, a kako se sada navodi, ovog puta, neće morati na toliku pauzu.

Povreda Alekse Avramovića bi mogla da utiče i na reprezentaciju Srbije, koja je (izgleda) opstala i bez kapitena Vladimira Lučića, koji je takođe morao na operaciju zbog povrede. Ne zna se koliko će biti van terena i da li će selektor Svetislav Pešić moći da računa makar na jednog od pomenuta dva košarkaša.

Šta je sa Lučićem

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije i minhenskog Bajerna Vladimir Lučić završio je sezonu ranije zbog povrede leve šake, saopštio je nemački klub. Kako se navodi, Lučić će morati i na operaciju, a za sada nije poznato koliko će pauza trajati. Kako je naveo minhenski klub na zvaničnom sajtu, Lučić jen povredu šake doživeo pre tri nedelje. Iako je delovalo da će se na teren vratiti pre kraja sezone, do toga neće doći. 

Povreda je ozbiljnija, pa je posle konsultacija sa specijalistom doneta odluka da se ide na operaciju. Za sada nije poznato na koliku će pauzu morati kapiten Srbije, a njegov nastup na Svetskom prvenstvu je upitan.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare