Evo kada će đaci škole u kojoj je počinjen masakr ponovo u klupe! Ministarstvo objavilo plan 

Ministarstvo prosvete u saradnji sa psihijatrima i psiholozima napravilo plan kako da se deca što bezbolnije vrate na nastavu posle stravične nesreće.

Ministarstvo prosvete predstavilo je Plan koji predviđa organizovano pružanje stručne individualne i grupne podrške zaposlenima, deci i roditeljima, kao pripremu dece za povratak u školu „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, nakon što je 13-godišnji učenik te škole ubio osam vršnjaka i radnika obezbeđenja i povredio još šest đaka i nastavnicu.


Organizovana stručna podrška pruža se deci, roditeljima i zaposlenima u školi od petka i u narednom periodu pružaće je psihijatri i psiholozi iz Instututa za mentalno zdravlje, Klinike za psihijatriju Kliničkog centra Srbije i Društva psihologa u terminima koji će biti dostavljeni roditeljima.

Formiran je školski tim za krizne intervencije koji će organizovati povratak učenika u školu i informisaće roditelje o detaljima, dok će u cilju pripreme učenika za povratak na nastavu biti održani sastanci Saveta roditelja, Nastavničkog veće i roditeljski sastanci u odeljenjima koja su bila najdirektnije napadnuta.

Učenici će se na nastavu vratiti sledeće nedelje, po ciklusima, počev od srede, 10. maja, a za učenike od prvog do četvrtog razreda biće organizovan produženi boravak od ponedeljka 8. maja i svakog narednog dana.

Plan aktivnosti će se usklađivati sa potrebama tokom nedelje, a Ministarstvo prosvete i Ministarstvo zdravlja pružaće savetodavnu i stručnu podršku u školi, dodaje se u saopštenju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare