SINDIKATI SUTRA OBUSTAVLJAJU NASTAVU ZBOG TRAGEDIJE KOJA JE POTRESLA NACIJU: Zaposleni neće izvoditi nastavu! PROSVETA JE ZANEMELA

Nakon masakra koji je u sredu počinio učenik sedmog razreda K. K. u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, pojedini prosvetni sindikati najavili su da sutra neće održavati nastavu!

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i članovi GSPRS Nezavisnost u petak 5. maja će obustaviti rad.

– Svi zaposleni članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije obustaviće rad, u petak, 5. maja 2023. godine. Zaposleni će tog dana biti u školama, ali neće izvoditi nastavu. Prosveta je zanemela – navodi se u saopštenju Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Unija je o ovome obavestila i roditelje.

– Pozivamo vas da razumete da tog dana škole neće raditi. Nemi smo pred činom koji nas je naterao da zatvorimo škole.Sve što činimo i što ćemo činiti je u najboljoj nameri da učinimo škole bezbednim mestom za obrazovanje i vaspitanje sve naše dece – naveli su oni.

Glavni odbor GSPRS Nezavisnost doneo je istu odluku.

– Doneta je odluka o potpunoj obustavi rada u petak, 05. maja 2023. godine, a povodom tragičnih događaja u OŠ „Vladislav Ribnikar“. Zaposleni će tog dana biti u školama/ustanovama, ali neće izvoditi nastavu/obavljati rad – navodi se u saopštenju GSPRS Nezavisnost, prenosi Kurir.

Ovaj sindikat pozvao je sve zaposlene u školama i ustanovama da u petak potpunom obustavom rada podele tugu i bol sa porodicama nastradalih u tragičnom događaju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare