Partizan odaje počast žrtvama masakra: Klub objavio važno saopštenje, navijači ujedinjeni u bolu na dve lokacije

O slikama iz Beograda, nažalost ne onim lepim, u poslednje vreme priča cela Evropa, a crno-beli će imati zadatak da prestonicu Srbije ponovo prikažu u nešto lepšem svetlu.

Sport je stvar koja spaja ljude, nešto što predstavlja sinonim za zajedništvo i upravo ga tako treba klasifikovati, bez obzira na to u kojoj situaciji se nalazili. Ružne slike tragedije koja se dogodila u Beogradu već danas mora biti prošlost svima onima koji žele da idu napred, a jedni od njih su i košarkaši Partizana.

Crno-beli su nakon poraza u trećem susretu četvrtfinalne serije Evrolige imali nešto manje od 48 sati da se spreme za novi susret. Protivnik je isti – dobro poznati Real Madrid, mesto je isto – Arena, a isti je i ulog – plasman na F4. 

Klub je pronašao način da oda počast žrtvama masakra, kad već nije mogao da se odloži meč – to će biti učinjeno odavanjem pošte na dva mesta.

– KK Partizan poziva sve navijače koji žele da polaganjem cveća ili paljenjem sveća odaju počast stradalima u jučerašnjoj tragediji, to učine danas od 18 časova kod lopte ispred Štark arene ili kod spomenika košarci na Kalemegdanu. Na današnjem meču četvrtfinala Evrolige neće biti muzike niti propratnog programa, baš kao ni na Kalemegdanu gde će svi koji nemaju ulaznicu za utakmicu, moći da je isprate na video bimu – saopštio je klub.

Najava meča

Šta se promenilo u odnosu na prvi meč ovih rivala koji je odigran u Beogradu u ovoj seriji? Pa, čini se da je u pitanju mnogo toga! Pre svega, Željko Obradović više neće morati da traži iznuđena rešenja na centarskim pozicijama protiv Valtera Tavaresa, pošto više niko neće morati da popunjava patike Matijasa Lesora. Francuz se vraća!

Reket je bio veliki problem „parnog valjka“ u poslednjem susretu, a upravo bi Lesor mogao da bude tas na vagi koji bi ovoga puta mogao da prelomi na konto Partizana. Faktora je mnogo, van stroja će biti još uvek suspendovani Kevin Panter, kao i tek povređeni Aleksa Avramović, što će svakako biti hendikep u bekovskoj liniji. Ipak, za ovakve mečeve Obradović bi morao da nađe džokere u rukavu, piše Sportal.

Ruku na srce, Madriđanima će ponovo na parketu biti Gabrijel Dek, momak za koga bi se moglo reći da je vezivno tkivo između unutrašnje i spoljne linije ekipe Ćus Matea, ali kada se u crno-bele boje vraća momak koji je po indeksu drugi najkorisniji igrač Evrolige, ima li potrebe išta drugo porediti? Alen Smailagić će ponovo biti tu da uskoči sa klupe i pruži ono što se od njega očekuje u normalnijem odnosu minutaže, a Matijas Lesor je neko kod koga će stajati ključevi odbrane Partizana na Tavaresu.

U susretima kada se nalazio protiv kompletne centarske linije crno-belih, jedan od glavnih aduta Ćus Matea nije uspeo da ostvari ni približnu dominaciju onoj iz trećeg meča. Stoga, jasno je – Željko Obradović i njegov tim imaju čemu da se nadaju u tom odnosu snaga. Kada se na sve to doda da bi Dante Egzum i Džejms Naneli morali taktički da daju nešto veći doprinos nego što je to slučaj u prvoj utakmici, dobijamo samo faktore koji se ređaju jedan na drugi.

Ipak, niko ne treba misliti da ni Real nema svoje asove u rukavu. Džanan Musa je neko ko se traži tokom cele ove serije, te ne bi bilo nikakvo iznenađenje da dodatnu motivaciju dobije na velikoj sceni u Areni. Kada se na to doda nekoliko prekaljenih imena, ali i izvanredni skoreri u liku i delu Marija Hezonje i Gabrijela Deka – jasno je da i „kraljevi“ imaju šta da ponude.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare