KADA SMO ČULI PUCNJE, SKAMENILI SMO SE Drugarice učenika ubijenih na Vračaru potresene: „Cela škola je VIDELA NJEGOV SPISAK“

Stravična tragedija dogodila se juče u 8.40 časova u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, kada je dečak (14) pucao iz pištolja i ubio osmoro svojih vršnjaka i portira škole, dok je ranio šest učenika i nastavnicu istorije.

Policija je trenutno u Osnovnoj školi „Vladimir Ribnikar“ sa zaposlenima, nastavnicima i drugim osobljem.

Obavlja se razgovor sa njima i nastavlja uviđaj dok je ispred škole okupljeno oko 100 učenika koji se opraštaju od ubijenih drugara, ostavljaju cveće i pale sveće.

Drugarice ubijenih devojčica sa tugom se opraštaju od svojih vršnjaka.

– Tri drugarice su nam ubijene, nikada ih više nećemo videti, jer to tako odlučio – kažu za Kurir drugarice ubijenih devojčica iz susednog odeljenja koje u crnom, sa belim ružama idu sa se oproste od njih.

Kako su nam rekle, družile su se sa svim stradalim učenicima i nemaju da kažu nijednu ružnu reč o njima.

– Sa njih tri smo bile nerazdvojne, ali sa svima smo se družili u školi. Mi smo bile zaključane u školi i nismo znale šta se dešava, kad smo čuli pucnje, svi smo se skamenili, izveli su nas tako da ne primetimo, ali u hodniku je bilo krvi, a u zidovima su sad rupe – kažu one.


– Cela škola je videla njegov spisak i nikome nije jasno zbog čega ga je napisao i kako je to birao. Jako nam je loše. Niko od ljudi koji su na spisku ga nikada nije dirao – rekle su one za Kurir.

Takođe dolaze deca i zaposleni iz drugih osnovnih škola, ostavljaju vence i opraštaju se.

Podsetimo, učenik osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru ubio je juče osmoro đaka te škole i čuvara, a teško je ranio još šest učenika i nastavnicu istorije.

U Srbiji je proglašena trodnevna žalost, a nastava u svim školama u Srbiji počela je jutros minutom ćutanja, kako bi se odala pošta stradalim učenicima i zaposlenima u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru. I popodnevna smena počeće minutom ćutanja.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare