ĐOKOVIĆ NIJE FAVORIT NA ROLAN GAROSU! Bukmejkeri više veruju Špancu, pogledajte kvote! 

Karlos Alkaraz dominira na šljaci, pa su ga bukmejkeri proglasili za najvećeg kandidata za osvajanje pariskog grend slema, sa kvotom 2,5, a prati ga Novak Đoković sa 3,5 . Rafa Nadal je tek treći favorit sa kvotom 5,5.

Kladionice najavljuju novo eru u tenisu! Mladi Španac Karlos Alkaraz prvi je favorit za osvajanje Rolan Garosa, dok su iza njega Novak Đoković i Rafael Nadal. Kvota na Alkaraza je 2,5, a prati ga Nole s koeficijentom 3,5. Zanimljivo je da je „bik sa Majorke“, inače apsolutni kralj pariskog grend slema, tek treći na listi favorita sa kvotom 5,5.

Plaši se Rafe

Ma, kakav Španac

Alkaraz je fantastičan teniser, ali ako Đoković bude u punoj snazi, neće niko moći da mu priđe
Viktor Troicki

Alkaraz je trenutno drugi na ATP listi i ove sezone ima 27 pobeda i samo dva izgubljena meča, dok trenutno na šljaci ima skor 17:1. Nedavno je osvojio turnir u Barseloni, i to bez izgubljenog seta. Zatim je nastavio da briljira u Madridu, gde je stigao do četvrtfinala sa samo jednim izgubljenim setom. Za to vreme Novak se nije proslavio na turnirima u Monte Karlu i Republici Srpskoj, dok Nadal još nije odigrao meč na šljaci, jer pokušava da zaleči povredu.

Alkaraz je svestan da dolazi njegovo vreme, ali ističe da nekrunisanog kralja šljake nikad ne treba otpisivati.

Kvote

Karlos Alkaraz 2,5
Novak Đoković 3,5
Rafael Nadal 5,5
Stefanos Cicipas 13

– Dobra vest je što se Rafa vraća, on je jedan od najboljih u istoriji i želimo da ga vidimo na svim turnirima. Kažem to kao igrač i zaljubljenik u tenis. Volim da ga vidim kako se takmiči i da učim od njega. Bila je šteta što nismo mogli da ga gledamo na turnirima. Nadamo se da će igrati u Rimu, a zatim na Rolan Garosu, gde će biti kandidat za titulu. Istina je da nije igrao još od Australije, ali uvek je teško pobediti čoveka koji je 14 puta osvojio Rolan Garos. Tako će biti sve i da dođe bez odigranog meča. Biće mu teško, tenis zahteva takmičarski ritam, ali Rafa je Rafa – ocenio je Alkaraz.

S bukmejkerima nije saglasan selektor teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki. On u izjavi za Informer ističe da je Đoković prvi favorit za osvajanje Rolan Garosa, a samim tim i da postane rekorder po broju grend slem titula.

– Alkaraz je fantastičan teniser, ali ako Đoković bude u punoj snazi, neće niko moći da mu priđe. Svi znaju koliko je Novak motivisan kad je reč o grend slemovima i to će biti njegova prilika da osvoji 23. u karijeri i postane rekorder u tom segmentu. Fali mu još malo vremena da se spremi na šljaci, ali siguran sam da će do Rolan Garosa biti u punoj snazi – objašnjava Troicki, piše Informer.

„Marka“ otkrila Alkarazovu tetovažu

Španac Karlos Alkaraz ima istetovirana tri slova „C“ na ruci, a Marka je otkrila značenje tih simbola. Reč je o svemu onom u šta mladi igrač veruje da mu je potrebno da bi bio uspešan – glava (cabeza), srce (corazon) i muda (cojones). Sa samo 19 godina Alkaraz je drugi reket sveta, a teniski analitičari predviđaju mu svetlu budućnost.

Rano za Karlita

Bivši srpski teniser gaji veliko poštovanje prema Nadalu, mada se nada da je Đokovićeva prednost u činjenici da Španac nije igrao maltene od početka sezone.

 Nadal se povredio i od Australije nije igrao. Verujem da će i on sve karte baciti na Rolan Garos i da mu je glavni cilj da tamo podigne pehar. Ni Alkaraza ne treba otpisivati, mlad je, brz i snažan, ali njegovo vreme tek dolazi. Verujem da Nole i Nadal još vode glavnu reč – zaključio je Troicki.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare