ADVOKAT IRINA BOROVIĆ : Dečak do daljeg ostaje na posmatranju 

Advokat Irina Borović, koja zastupa Kostu K., potvrdila je za Informer da je on juče dao izjavu u policiji posle čega je u pratnji radnika Centra za socijalni rad upućen u Kliniku za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, gde je i prenoćio

Borović je takođe izabrani branilac dečakovog oca Vladimira K., koji bi sutra trebalo da bude saslušan u Višem tužilaštvu sa krivičnom prijavom kojom se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti.

– Dečak nije procesuiran i saslušan, kako mnogi pišu, s obzirom da kao mlađi maloletnik nije krivično odgovoran. Dakle, on je dao izjavu u svojstvu građanina, u prostorijama policije i u prisustvu majke i nadležnih iz Centra. O detaljima izjave zaista se ne bih mogla izjasniti, iz etičkih i moralnih razloga. Trenutno je na Klinici doktor Subotić gde bi stručnjaci trebalo da obave sa njim razgovore i na osnovu posmatranja njegovog ponašanja utvrde u kakvom je on psihičkom stanju. Koliko će tamo da bude, zaista niko ne može za sada da kaže – izjavila je Borović, prenosi Informer.

Ona je kazala i da je rezultat toksikološkog nalaza negativan je, što je utvrđeno nakon sinoć odrađenog toksikološkog nalaza na VMA, koji je obavljen kako bi se utvrdilo da li je dečak bio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci kada je počinio ubistva.

Dan ranije šef beogradske policije Veselin Milić naveo je da je dečak izjavio da je bio ignorisan od strane društva u kojem se nalazio i da je kroz svoj društveni život bio izopšten od komunikacije i igre na odmoru ili ekskurziji, te da ga je to navelo da se kroz svoje misli i radnje odluči za zločin.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare