ZVICEROVI SARADNICI UZGAJALI PLANTAŽE „TRAVE“ u ŠPANIJI! Zaplenjeno i osam komada vatrenog oružja 

Španska policija uhapsila je sinoć 15 osoba nakon što je na dve lokacije pronađeno 13 zatvorenih plantaža marihuane u ruralnim oblastima provincija Madrid, Gvadalahara i Toledo.

Prema navodima tamošnjih medija, radi se o pripadnicima „kavačkog klana“ iz različitih zemalja sveta. 

Zaplenjeno je osam komada vatrenog oružja, jedno od njih automatska puška, više od 3.000 biljaka marihuane, 150 kilograma vakumirane marihuane i 54.000 evra u gotovini​. Mreža je upravljala zatvorenim plantažama u provincijama Madrid, Gvadalahara i Toledo, čiji se proizvod izvozio u zemlje Severne i Istočne Evrope”, navodi se u saopštenju španskog Ministarstva unutrašnjih poslova i ističe:

Jedna od otkrivenih plantaža

„Stepen opasnosti ove grupe je visok i njena osnovna delatnost u Španiji bila je međunarodna trgovina drogom i srodni zločini povezani sa pranjem novca. Grupa je opasna i odlikuje se ekstremnim nasiljem.“

Inače, vođa „kavčana“ Radoje Zvicer u bekstvu je već dve godine. Pretpostavlja se da se krije u nekoj od zemalja Južne Amerike i odatle i dalje upravlja „poslom“ sa drogom i naređuje likvidacije suparnika iz rivalskog „škaljarskog klana“.

Zaplenjeno oružje i novac

Uspeo je da pobegne ubrzo posle hapšenja saradnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, vođa zloglasne koljačke bande iz Beograda, koji su u pritvoru od početka februara 2021. Njima se trenutno sudi perd Specijalnim sudom zbog sedam svirepih ubistava i druga teška krivična dela.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare