SRBI OVDE MASOVNO IŠLI NA MORE ZBOG JEFTINE HRANE, A SAD OBRT: Cene skočile u NEBESA, Kafa 180, pljeskavica više od 1.000 DINARA

Neumu, jedinom gradu na moru u BiH, uprkos suncu i lepom vremenu nema turista. S obzirom da sezona zvanično nije počela, u gradu rade samo dva, tri restorana uz obalu.

Ukoliko odlučite da odete na kafu, običan espresso koštaće vas 3 KM, što je 180 dinara, a ukoliko odlučite da ručate, za pileći file ili hamburger moraćete da izdvojite 18 KM, što je 1080 dinara, piše Radio Sarajevo.

Prema najavama iz Opštine Neum turistička sezona počinje u maju, a vlasti očekuju rekordnu sezonu. „Neumski hoteli biće popunjeni već od maja, a izvrsna sezona i postsezona očekuje se sve do decembra“, rekao je pre nekoliko dana načelnik Opšine Neum Dragan Jurković u razgovoru za Fenu, piše Kurir.

Dodao je i kako se očekuju bolji rezultati nego 2019. godine te je izrazio nadu da će se do početka glavne sezone formirati lokalna Turistička zajednica kako bi mogli pratiti broj gostiju u Neumu, ali i dodatno razvijati tu opštinu.

„Fokus je, kao i zadnjih godina, na domaćim gostima iz Bosne i Hercegovine, ali u poslednje vreme imamo porast gostiju iz zemalja zapadne Europe. Dolaze nam Francuzi, Nemci, Austrijanci, Poljaci, Česi, Slovaci. Povećava se broj iz godine u godinu, pa ih u većem broju očekujemo i ove sezone“, rekao je on.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare