UDARNA VEST SAZNAJE: Podignuta optužnica protiv oca monstruma sa Zvezdare

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon istrage, koja je sprovedena u najkraćem roku, podiglo Optužnicu protiv Uroša Pašajlića zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo Nasilje u porodici.

„Optužnicom koja je podneta Prvom osnovnom sudu u Beogradu dana 27. aprila godine okrivljenom U.P. je stavljeno na teret da je tokom 2022. godine do 24. marta 2023. godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene, čime je učinio krivično delo Nasilje u porodici u sticaju sa krivičnim delom Zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I.L. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

U toku istrage tužilaštvo je u svojstvu svedoka ispitalo emotivnu partnerku okrivljenog, njegovu bivšu suprugu, kao i policijsku službenicu PS Palilula koja je prilikom intervencije po nalogu tužilaštva pronašla devojčicu u kupatilu stana, te je naloženo neuropsihijatrijsko veštačenje iz čijeg nalaza proizlazi da je okrivljeni bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je isti zavistan od upotrebe opojnih droga i od upotrebe alkohola. Takođe je pribavljena medicinska dokumentacija koja se odnosi na zdravstveno stanje maloletne oštećene, preciznije dokumentacija koja se odnosi na stanje u kom je devojčica primljena na lekarske preglede, kao i u kakvom zdravstvenom stanju se sada nalazi.

Naime, nakon što je dana 24. marta 2023. godine izvršen pretres stana na teritoriji GO Zvezdara u kome je pronađena maloletna oštećena, dežurni zamenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim U. P. koji se dao u bekstvo, te je okrivljeni dana 28. marta 2023. godine pronađen, lišen slobode i doneto je rešenje o njegovom zadržavanju u trajanju od 48 časova. Nakon saslušanja, na predlog tužilaštva, Prvi osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim se prema okrivljenom određuje pritvor u trajanju od 30 dana po svim zakonskim osnovima i isti je dana 26. aprila 2023. godine produžen rešenjem sudije za prethodni postupak za još 30 dana.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti Obavezno lečenje narkomana i Obaveznog lečenja alkoholičarau skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka, a takođe će ispitati da li je eventualno neko lice pomoglo okrivljenom nakon izvršenja krivičnih dela, te utvrditi da li su se u radnjama tog lica stekla bitna obeležja krivičnog dela Pomaganje učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.“

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare