ZVEZDA – TSC Hladan tuš za goste: Bukari matirao Ilića, konačno je šampion postigao gol

Fudbaleri Crvene zvezde će u subotu od 18 časova dočekati TSC, a samo bod je dovoljan klubu za osvajanje šeste uzastopne i ukupno 34. titule prvaka, a dešavanja sa beogradske Marakane pratite uživo na Sportalu.


Počelo je drugo poluvreme.

Odlična utakmica. Ovako nekako treba da izgleda i večiti derbi, a ne da se dosađujemo više taktičkim zamislima zbog kojih ljudi menjaju kanale. Svaka čast ekipu TSC-a koja je došla po bodove na Marakanu, mnogo bolji su bili u prvih pola sata, imali su nekoliko prilika, a postigli su gol sa bele tačke.

Sa druge strane, Zvezda je samo preko Ivanića i Kataija imala igru, a preko Mijailovića i Azarova pogađala okvir gola. Nekako je pogodak visio u vazduhu, ali su svakako zaslužili da ga postignu. Ovakav fudbal želimo da gledamo, jedino on privlači publiku na stadione, a u drugom poluvremenu se očekuje novi pritisak gostiju koji se sigurno neće predati.

Kraj prvog poluvremena.

45+2′ GOOOOOOOOL! Bukari za izjednačenje! Dugo je ponovo trajao napad, lopta je išla sa jednog kraja na drugi, a onda je Ivanić odlučio da progira Bukarija na malom prostoru, a brzonogi krilni napadač je bombom sa 10 metara sa desne strane „probio“ Ilića i tako doneo izjednačenje.

42′ – Zvezda nema rešenje za Veljka Ilića. Posle dugačkih napada, Azarov, koji danas igra veoma dobro je opalio sa distance posle prodora, ali je lopta otišla u gol-aut.

38′ – Imaju posed, ali se živi samo od golova. Loše stoji Pešić na terenu, kao da se krije od lopte, što smeta svima jer ne otvara prostor i tako skuplja odbranu TSC-a koja je u tom segmentu možda i najbolja u ligi.

33′ – TSC vreba opasnost, vrebaju šansu, gledaju kako da „provuku“ loptu kroz odbranu Zvezde. Na drugoj strani, Zvezda ima svoje šanse, ali ih ne koristi. I dalje se ne razume način igre, centaršutevi koji idu ka Pešiću ne dolaze do njega, pre svega što je odlično pokriven. Ivanić i Katai jedini nešto više rade na terenu, ali ne mogu sve sami.

25′ – Kakva rapsodija na terenu. TSC se ne povlači, Jovanović je opet zapretio, Borjan je morao da brani. Na drugoj strani bomba Srđana Mijailovića je završila na prečki. Neverovatno, Zvezda je već treći put pogodila okvir gola.

23′ – Ilić i prečka čuvaju TSC. Azarov je želo da centrira sa levog boka, loptu je na nekih 15 metara glavom zakačio Stojić, a ona je uz pomoć golmana i okvira gola završila u korneru.

21′ – GOOOOOOOL! TSC sa penala, strelac Đakovac.Penal je napravio Milan Borjan, kada je srušio Sašu Jovanovića, i to prilično nepotrebno, a jedanaesterac je realizovao nekadašnji fudbaler Zlatibora koji je ove sezone besprekoran u dresu TSC-a.

17′ – STATIVA! Katai je majstor fudbala, a to je ponovo pokazao kada je iz mesta sa 14 metara pogodio stativu. Ilić je bio savladan, ali gola nije bilo.

12′ – OFSAJD! TSC je stigao do gola preko Jovanovića, ali je sve poništeno zbog nedozvoljene pozicije. Za nekoliko centimetara je ofanzivni vezni fudbaler u tamno-plavom dresu bio u ofsajdu. Borjan je ljut kao ris na svoje saigrače što  su uošpšte dopustili da TSC stigne u priliku.

10′ – Odlična utakmica od starta. TSC pokazuje zbog čega je na drugom mestu Superlige, izašao je visoko, Ilić pleše po terenu i vreba šanse. Na drugoj strani, veoma je zanimljivo kako igra Zvezda, koja je na muke stavila Ilića samo posle kornera.

5′ – Opasno je bilo ispred gola Zvezde. Stojić je posle drugog kornera imao priliku glavom, lopta je proletela pored leve stative. Borjan je imao problema kod prvog kornera, a za sada TSC je mnogo bolji.

2′ – Igrači TSC-a su tražili penal, međutim sudija Jovanović je odmahnuo rukom. Odmah na drugoj strani je Zvezda organizovala napad, a šut Kange je otišao visoko preko gola.

Meč je počeo.

Sastavi

Zvezda: Borjan, Vigo, Dragović, Eraković, Azarov, Mijailović, Kanga, Ivanić, Katai, Bukari i Pešić.

TSC: Ilić, Cvetković, Antonić, Stojić, Ćalušić, Petrović, Kuveljić, Ilić, Jovanović, Đakovac i Vukić.

Najava meča

Možda zvuči glupo, možda nekima nerealno da se to dešava, ali je ova utakmica na Marakani bitka za titulu prvaka Srbije. Partizan može da nastavi da sanja konfete na stadionu u Humskoj, pošto su pre plej-ofa izgubili šanse za titulu. Međutim, Zvezda je stavila šampanjac da se hladi, a planira da ga otvori u subotu protiv drugoplasiranog TSC-a.

Katai, Ivanić, Kanga, Dragović, Borjan i ostali moraće dobro da zasuku rukave kako bi pobedili ekipu koja je Milošu Milojeviću na početku karijere šefa stručnog štaba na Marakani “otkinula” bod. Svi već dobro znaju kvalitete tima koji sa uspehom predvodi Žarko Lazetić. U Bačkoj Topoli pre samo nekoliko kola videli smo pravu, fudbalsku borbu za bodove, a crveno-beli su uzeli bodove.

Videćemo hoće li Ratkov, Ilić, Đakovac i momci u tamno-plavim dresovima uspeti da pokvare Zvezdinu žurku. Devedeset minuta istine pokazaće ko je bolji, a ne treba zaboraviti da TSC ume i može da pobedi favorita.

Šta kaže Milojević?


– Uvek idemo na pobedu, a ni ovog puta neće biti promene kada je to u pitanju. Pitamo se, ali se pita i protivnik, međutim, daćemo sve od sebe da iskoristimo prvu meč loptu i osvojimo titulu. Rival će probati da pobedi, kao i uvek. Pratio sam im utakmice, igraju dobro, imaju kontinuitet od godinu i po dana gde nastupaju u identičnom sastavu, uigrani su. Ne mislim da će srljati, ali će pokušati da nas kazne i osvoje tri boda. Dobro su izbalansirani, sem dvojice mladih igrača, svi drugi su u dobrim takmičarskim godinama, a trener Lazetić ih je sjajno posložio – počeo je Milojević i dodao:

– Prete brzinom, posedom, prekidom, kažem, vidi se pečat trenera i ukomponovanost. Imaju peh da neće moći Ratkov da im igra koji nam je dao gol u Bačkoj Topoli i koji je nesumnjivo kvalitetan igrač, o čemu govori i veliko interesovanje za njega. Tu je i Stojić, reprezentativac, dobar u skok igri i organizaciji napada. Naravno, i Ilić koji baš dobro igra. Imaju dobru sezonu i ritam i drago mi je što su se pojavili neki drugi klubovi kao što su TSC i Čukarički, da ne bude stalno bitka između večitih.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare