UZELI NAFTU I NISU PLATILI: Osumnjičeni za prevaru u Starčevu, Krupnju i Valjevu 

U POSEBNOM odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušana su trojica osumnjičenih da su, zajedno sa još jednim osumnjičenim za kojim se traga, dovodili u zabludu odgovorna lica više privrednih društava u vezi sa navodnom kupovinom naftnih derivata, te ta privredna društva oštetili za više od 11.3 miliona dinara i u tom iznosu su pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičeni G. Ć. i S.N. su se branili ćutanjem, dok je D.K. izneo svoju odbranu nakon čega mu je ukinuto zadržavanje.

Na predlog tužilaštva sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenim G.Ć. i S.N. odredio pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu. Za četvrtim osumnjičenim u ovom postupku se i dalje traga.

Drugi pišu

Osumnjičenima se na teret stavlja da su izvršili krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti. Sumnja se da su oni tokom 2021. godine doveli u zabludu odgovorna lica dva privredna društva iz Starčeva i Krupnja, kao i odgovorno lice jedne samostalne trgovinske radnje iz Valjeva da njihovim preduzećima odobre isporuku naftnih derivata koje im nisu platili. Na taj način su, kako se sumnja, stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 11.311.080 dinara.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare