UŽIVO PREDSEDNIK SRBIJE U VALJEVU Obilazi novu fabriku nemačkog giganta: Ovo je kao apoteka! Jel se snalazite s ovim skalamerijama

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas u podne prisustvuje ceremoniji otvaranja fabrike Bicerba u Valjevu.

Nemačka fabrika Bizerba otvara se danas u Valjevu, a otvaranju će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je odmah po dolasku u fabriku održao sastanak sa rukovodstvom kompanije.

Bizerba je jedan od globalnih lidera u proizvodnji vaga, kao i dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Radovi na izgradnji fabrke Bizerba počeli su u martu prošle godine i tada je najavljeno da će u njoj raditi oko 400 radnika, a investicija je vredna više od 33 miliona evra.

Novi proizvodni pogon Bizerbe u Valjevu prostire se na oko 11.000 metara kvadratnih i u prvoj fazi biće zaposleno oko 300 radnika, a prosečna neto plata, kako je ranije najavio predsednik Vučić, iznosiće više od 1.100 evra.

Prodična kompanija Bizerba osnovana je 1866. godine u Balingenu, malom mestu u Baden-Vinterbergu. Predstavnici kompanije su rekli da projekat u Valjevu predstavlja dimenziju koja do sada nije viđena u istoriji Bizerbe.

Konačna veličina objekta, koji se sastoji od montažnog, logističkog i administrativnog prostora, iznosiće približno 11.000 metara kvadratnih.Administrativni deo koji će se prostirati na 2.000 kvadrata zauzeće najmanje prostora. Za konstrukciju je bilo potrebno više od 340 prefabrikovanih betonskih delova, uključujući stubove i grede.

Prve vage su već prizvodene i isporučene kupcima u februaru ove godine. U savremenoj fabrici su, kažu u kompaniji, stvorene potpuno nove mogućnosti za automatizaciju i digitalizaciju procesa.

Predsednik Vučić je tokom obilaska fabrike porazgovarao sa radnicima koji su mu priznali da su uslovi rada dobri i da imaju zarade veće nego na prethodnim poslovima.

Bizerba planira da u narednih godinu dana razvije globalnu stratešku platformu za proizvodnju čitavog asortimana vaga, namenjenih maloprodajnim objektima.

Prodična kompanija Bizerba osnovana je 1866. godine u Balingenu, malom mestu u Baden-Vinterbergu. Predstavnici kompanije su na početku radova rekli da projekat u Valjevu predstavlja dimenziju koja do sada nije viđena u istoriji Bizerbe.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare