SVAKI TRAG JE ĆORSOKAK: Misterija nestanka Emilije (14) iz Ćuprije, kamera snimila kako ulazi u ulicu, ALI NE I KAKO IZLAZI IZ NJE

Devojčica Emilija Jovanović (14) iz Ćuprije je nestala prošle nedelje u noći između srede i četvrtka, a o njoj još uvek nema nikakvih novih informacija. Kako se saznaje od oca devojčice, policija ispituje svaki trag ali bezuspešno.

Jedna kamera je zabeležila kako devojčica ulazi u ulicu, ali se ne vidi da Emilija izlazi iz te ulice!

Podsetimo, Emilija (14) je nestala u noći između srede i četvrtka kada je izašla iz svoje kuće u Ćupriji, a nema je već 8 noći.

Iz PU Jagodina potvrdili su da potraga za devojčicom i dalje traje.

– Policija intenzivno traži devojčicu – rekli su iz PU jagodina.

nestala, Emilija Jovanović, majka
FOTO: SCREENSHOT PRVA TV

Kamera uočila Emiliju

– Svaki trag koji su imali su ispitali, ali sve je ispalo ćorsokak. Ispitane su njene drugarice, sve kako ide po proceduri – priča Milan, otac devojčice.

Kako kaže, postoji jedan čudan detalj, koji su zabeležile nadzorne kamere.

– Komšijska kamera je zabeležila, vidi se trag kako je Emilija ušla u ulicu, ali se ne vidi da je izašla iz nje, to je veoma čudno. Prošlo je već 8 noći, ona nikada ranije nije izlazila iz kuće – ispričao je otac deteta.

Izašla je iz kuće i od tada joj se gubi svaki trag

Kako je ranije ispričala njena majka Nataša, policija još nema nijedan trag o nestaloj devojčici i porodica moli sve građane da, ukoliko imaju neku informaciju, jave organima reda.

– Molim beogradsku policiju, vojsku i sve koji mogu da nam pomognu. Policija ne može da nađe dete, nemaju informaciju – ispričala je kroz plač Nataša.

Devojčica je visoka 160 centimetara, ima 50 kilograma, braon oči i kosu. Porodica moli sve koji imaju bilo kakvu informaciju da obaveste policiju.

„Devojčica je ugrožena“

– Naši ljudi iz organizacije su bili u kontaktu sa ocem devojčice, znamo da je nestala, i podelili smo apel. U kontaktu smo i sa ljudima iz MUP, zasigurno znamo da se ona intenzivno traži – ispričao je ranije Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu.

Emilije nema već punih osam dana, a vremenski period koji protiče od trenutka nestanka ukazuje na ozbiljnost situacije. Kada su u pitanju deca, nije važno da li su otišla sama od kuće ili pod nekim drugim okolnostima, već je veoma važno da se za devojčicom aktivno traga.

– Govori nam da je to sada već ozbiljna situacija, devojčica je ugrožena bez obzira da li je ona otišla svojevoljno ili je žrtva krivičnog dela. Često se dešava da deca nesvesno odlaze samovoljno i onda postaju žrtve seksualnog zlostavljanja. Ako je neko dete i nekoliko puta odlazilo od kuće, treba da isto tražimo kao prvi put i shvatimo ozbiljno – ističe Jurić.

Ispitano i odeljenje u koje ide devojčica

Majka nestale devojčice svakodnevno objavljuje apele, a kako je navela, grupa građana Ćuprije se organizovala i išla u potragu za devojčicom.

Takođe, ona je zamolila i da meštani provere svoje vikendice u Ćupriji.

Majka devojčice redovno ide u policiju kako bi proverila kako napreduje potraga za devojčicom.

– Ona se iskrala iz kuće, ujutru sam videla da je nema. Deteta mi nema nedelju dana, šta da mislim, šta jedna majka može da misli – rekla je Nataša.

Kako kaže ona, policija je ispitala sve koji bi mogli da imaju bilo kakve informacije, među kojima su i Emilijini drugari iz odeljenja. Ispitane su i sve njene drugarice, ali niko do sada nije pružio informaciju koja bi pomogla da se pronađe ova četrnaestogodišnja devojčica.

Kako ističe Jurić, trenutno je najvažnije da se devojčica zaštiti.

– Jako je važno da se zaštiti sama žrtva, da se ne pišu senzacionalni naslovi i da se sarađuje sa policijom. Nadam se da će izaći i sama policija u javnost i podeliti informaciju jer će se tako pomoći i medijima i javnosti koji žele da učestvuju u potrazi – navodi Jurić.

Podsetimo, Igor Jurić se već godinama bori za uvođenje Amber alert sistema, koji će stupati na snagu odmah po nestanku deteta. MUP je prihvatio uvođenje ovog sistema i početak se očekuje već ove godine.

– Radi se intenzivno na uvođenju sistema, imali smo dva sastanka radne grupe, očekujemo treći. Do 1. novembra sistem treba da bude uveden, to je potpisom potvrdio i sam ministar policije Bratislav Gašić – rekao je Jurić, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare