Ovo je prvi presek akcije Partizana za otplatu poreza: Grobari skupili neverovatan novac za 2 dana!

Košarkaški klub Partizan pokrenuo je pre nekoliko dana akciju prikupljanja novca za plaćanje poreskog duga, koja je izazvala „bum“ kod navijača čim je pokrenuta.

Pristalice crno-belih počele su masovno da uplaćuju novac ne bi li pomogli klubu da se reše balasta od 7.000.000 evra, koliko iznose neplaćene obaveze prema državi, zbog čega crno-beli često dobijaju „packe“, što od predstavnika vlasti, što od strane čelnih ljudi rivalskog kluba i navijača.

Sada su se crno-beli ujedinili da reše i taj problem, kako bi klub u narednu sezonu ušao neopterećen dugom za porez.

Partizan je marketinški sve organizovao na visokom nivou, a donatorima su zauzvrat obezbeđene i nagrade u vidu potpisane Partizanove majice od strane svih igrača i trenera Željka Obradovića za svaku donaciju veću od 3.000 dinara, 1992 navijača sa najvećim donacijama dobiće ugravirano svoje ime na parket u Areni za novu sezonu, dok će onaj sa najvećom donacijom dobiti doživotno mesto pored terena za utakmice Partizana.

Čim je akcija krenula, moglo se videti da su počele i masovne uplate, a predsednik Partizana Ostoja Mijailović otkrio je tokom gostovanja u jutarnjem programu RTS-a, da i da je posle dva dana akcije skupljeno neverovatnih 500.000 evra.

– Nismo dali tu vest u javnost, mi smo juče prikupili oko 500.000 evra. Akciju je pokrenulo više od 2.000 navijača. Mi smo puno akcija provodili, na kraju smo prihvatili, moram da pohvalim i da će svako od nas u UO platiti bespovratno po 100.000 evra, dakle milion evra će se platiti samo od članova UO, moram da se zahvalim državi što je imala razmevanja da nas čeka sa ovim. Mi smo 2017. godine imali listu prioriteta. Cilj nam je da poreski dug do početka sezone vratimo večim delom, možda i u celosti. Jako je teško da imate toliki dug, a da imate budžet za igrače. Nama je korona godina odnela 5 miliona evra, to je već glavnica duga za porez – rekao je Mijailović, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare