OVO JE DIREKTORKA KOJA JE PUSTILA KRISTIJANA GOLUBOVIĆA U ŠKOLU: Decu slala u striptiz bar, a sada bivšeg kriminalca uvela u učionicu! (VIDEO)

Evo ko je Tamara Jelić, direktorka OŠ “Đura Jakšić“.

Zbog dozvole Osnovne škole “Đura Jakšić“ u Rakovici da se u učionici škole snima spot u kom glavnu ulogu ima Kristijan Golubović, kao i skandaloznog snimka koji je isplivao na kom se vidi kako Golubović pristunoj deci prepričava svoje iskustvo u školi, priča kako su maltretirali profesore, a jednog od njih naziva degenerikom, javnost se digla na noge.

POGLEDAJTE VIDEO OVDE

Ubrzo je reagovalo i Ministarstvo prosvete koje je naložilo prosvetnoj inspekciji hitan nadzor škole.

– Iako organi škole imaju pravo da autonomno donose odluke o korišćenju školskog prostora, Ministarstvo prosvete osuđuje svaku zloupotrebu školskog prostora, jer je škola mesto gde se stiču znanja i uči o društvenim vrednostima – saopštilo je Ministarstvo.

Međutim, ovo nije prvi skandal u ovoj školi, a sve što se dešavalo do sada i izazivalo zgražavanje javnosti, dešava se u mandatu Tamare Jelić, psihologa i direktorke osnovne škole “Đura Jakšić”.

Pre nekoliko godina, Tamara Jelić je odlučila da učenici škole u kojoj je ona direktor, a radi se o malolenim licima do 15 godina starosti, Novu godinu proslave u striptiz baru, koji je opremljen kavezama i šipkama. A roditelji nisu krili zabrinutost zbog ove činjenice.

– Deca su nam donela ponudu da Novu godinu proslave u noćnom klubu! Videli smo da taj klub ima šipku za striptiz i kavez. Ne moramo biti pametni da zaključimo šta se tamo radi i ko to posećuje. Direktorka Tamara Jelić je donela odluku da se ide tamo. Deca od početka godine nisu otišla u posetu nijednoj kulturnoj ustanovi. Malo je što rijaliti programi vrše propagandu i loše utiču na našu decu, da li treba i loš direktor to da radi? Da li je to vaspitna ustanova – govorili su tada roditelji.

Direktorka se tada pravdala da odluka nije njena, kao i da je mesto bezbedno.

– Škola je dobila ponudu od tog noćnog kluba i ja sam je prosledila Savetu roditelja, koji sačinjavaju roditelji dece iz svih 23 odeljenja, koliko ih imamo u školi. Oni će odlučiti između tog kluba i još jednog mesta koje je naknadno poslalo ponudu. Odlično znam da taj noćni klub ima sve te sporne sadržaje i čak sam i sama skrenula pažnju na to i rekla roditeljima da tamo ima i šipka i kavez, međutim, jedan od njih me je uverio da je mesto bezbedno, pa sam konačnu odluku prepustila Savetu – pričala je ona tada za Alo i dodala:

– Oni neće gledati šta ima okolo, nego će gledati Deda Mraza. Uostalom, ovo nije prvi put da mi novogodišnje proslave, koje traju od 19 do 23 organizujemo van škole i u klubovima i nikada nismo imali problema. Na njih idu stariji osnovci, to jest učenici od četvrtog do osmog razreda, a ovi mali idu na neko drugo mesto.

Jasno je da je direktorka Tamara Jelić sklona zabrinjavajućim postupcima po decu koja idu u školu čiji je direktor, kao i da se postavlja pitanje, na koji način njene odluke utiču na omladinu iz Osnovne škole “Đura Jakšić“, kao i kada će se tome stati na put?

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare