LEGENDARNI MUZIČAR PREMINUO NAKON DUGOGODIŠNJE BORBE SA RAKOM: Bio je sin kralja soula, a sad nas je napustio

Sin legendarnog pevača Otisa Redinga preminuo je posle borbe sa rakom. Otis Reding III, koji je pratio svog oca na putu muzike, preminuo je u bolnici u Mejkonu u Džordžiji u 59. godini. Uzrok smrti pevača nije potvrđen, piše Kurir.

U sredu je njegova sestra Karla Reding-Endruz objavila na Fejsbuku:

– Teška srca porodica Otisa Redinga III potvrđuje da je sinoć izgubio bitku sa rakom.

Reding je imao samo tri godine kada je njegov otac poginuo u avionskoj nesreći u Viskonsinu u decembru 1967. On i njegov brat i sestra Dekter osnovali su bend The Reddings, koji je proizveo šest albuma broj jedan 1980-ih. Bend je snimio svoj poslednji album 1988. godine, ali se Redingova karijera u muzici nastavila.

Poznati R&B i soul pevač Edi Flojd angažovao je Redinga kao gitaristu kada je bio na evropskoj turneji. U intervjuu iz 2018. sa podružnicom NBC-ja u Mejn, VCSH, Reding se prisetio trenutka kada mu je Flojd rekao da će izvesti kultnu pesmu njegovog oca iz 1967. (Sittin’ On) The Dock of the Bay.

Reding je takođe izvodio svirke i koncerte u čast njegovog oca. Rekao je za VCSH:

– Bez obzira koliko se trudim da radim svoje, znaš da je to kao da ‘pevam jednu od pesama tvog tate’.

Redingov otac Otis Reding dobio je nadimak „Kralj soula“ i legenda je soul muzike i R&B. Osvojio je dve Gremi nagrade za (Sittin’ on) The Dock of the Bay 1969.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare