OPERACIJA „ŽIČA“ I „PARALELA“ VOĐENE U NAJVEĆOJ TAJNOSTI! Detalji velikih policijskih akcija na 80 lokacija 

Više od 600 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Evropolom, kao i Tužilaštvom za organizovani kriminal u današnjoj opsežnoj regionalnoj akciji uhapsili su više od 70 osoba, među kojima i članove dve organizovane kriminalne grupe!

Tajne operacije „Žiča“ i „Paralela“ vođene su pod najvećim stepenom tajnosti. Više od 600 pripadnika SAJ, Žandarmerije i drugih jedinica policije je učestvovalo u dve akcije i do poslednjeg trenutka nisu imali informaciju kako bi realizacija bila uspešna. Akcija je uspešno sprovedena na više od 80 lokacija.

Pripadnici MUP, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, Evropolom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, na teritoriji Beograda i Kraljeva uhapsili su pet osoba koje se sumnjiče da su članovi dve organizovane kriminalne grupe i tom prilikom zaplenili veću količinu narkotika, luksuzne automobile i novac, saopštio je danas MUP.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšen je P. P. (27), dok će krivična prijava za ista krivična dela biti podneta protiv još četiri osobe, saopšteno je danas iz MUP-a.

hapšenje, velika akcija policije
foto: MUP Srbije

Policija je zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo u pokušaju i dva krivična dela izazivanje opšte opasnosti uhapsila B. D. (29), A. Č. (29), D. R. (27) i D. T. (34), dok će protiv još 11 osoba biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu za navedena krivična dela.

Oni se sumnjiče da su kao članovi dve organizovane kriminalne grupe, kao ogranak kavačkog klana, delovali na teritoriji Srbije i Crne Gore, a policija ih je uhapsila u nastavku akcije iz novembra prethodne godine, kada su uhapšeni pripadnici OKG vračarci, a u cilju suzbijanja teških krivičnih dela.

Ovom prilikom policija je zaplenila više kilograma marihuane, heroina i kokaina kao i 2.000 tableta MDMA, više luksuznih automobila i veću sumu novca, a osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

zaplena, akcija, droga, novac, oružje
foto: MUP

Zaplenjeno je više od 30 luksuznih automobila, 30 skupocenih ručnih satova, oko osam kilograma zlata u zlatnim polugama, dukatima i pločicama, oko 155.000 evra, 16.500 švajcarskih franaka, 1.600 američkih dolara, više od 2,5 miliona dinara, kao i sefovi koji su koristili osumnjičeni, više kilograma kokaina i marihuane, kao i više desetina kilograma rezanog duvana.

Uhapšenima je, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet eksplozivnih materija i teška krađa, određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, a policija nastavlja dalji rad na rasvetljavanju ostalih činjenica i pronalaženju lica za kojima se traga, kako su saopštili iz MUP.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare