NBA ZVEZDA ZGAZILA SINA EVROPSKE LEGENDE! Nema kraja DIVLJAŠTVU! Pamti se jeziv duel sa Jokićem i brutalno udaranje saigrača

Iako važi za grubijana u NBA ligi, potez Drejmonda Grina na drugoj utakmici prve runde plej-ofa šokirao je Ameriku.

Kontroverzni Grin je poznat po odličnoj defanzivi, mogućnosti da na visokom nivou čuva igrače sa gotovo svih pozicija, dobroj organizaciji igre, ali i prljavim i bezobraznim potezima.

Utakmicu koju je njegov Golden Stejt izgubio od Sakramenta završio je pre vremena zbog odluke sudija da ga pošalju u svlačionicu.

Nakon jednog duela u poslednjoj četvrtini, centar Kingsa, Domantas Sabonis, završio je na parketu. Litvanac je uhvatio nogu Grina, nakon čega ga je Amerikanac nagazio po grudima, a zatim se i oslonio na njih.

Sabonis je hvatanjem sprečio Grina da istrči u kontranapad, zbog čega je nakon gledanja snimka od sudija dobio tehničku grešku, dok je košarkaš Voriorsa izbačen sa utakmice.

Nakon što je meč završen, Grin je imao sramnu odbranu.

Moram negde da spustim stopalo, nisam najfleksibilnija osoba. Uhvatio me za nogu drugi put te večeri, a sudije su to samo gledale„, poručio je Grin.

Znatno mirniji bio je Sabonis koji je nakon meča poslat na rendgen rebara i pluća.

Borili smo se za skok, pali smo jedan na drugog. To se dešava, ovo je košarka i moramo preći na sledeću akciju„, poručio je sin legendarnog Arvidasa Sabonisa, prenosi Kurir.

Sakramento sada ima prednost 2:0 u pobedama, a serija se seli u San Francisko i biće zanimljivo videti naredne duele Grina i Sabonisa.

Podsetimo, Drejmond Grin je na početku sezone izazvao težak skandal, verovatno najveći u dosadašnjem toku karijere, kada je na treningu snažnim udarcem nokautirao saigrača Džordana Pula.

Pamte se i neki njegovi dueli sa Nikolom Jokićem, a prilikom jednog u oktobru 2022. godine, mogao je ozbiljnije da povredi srpskog košarkaša.

U borbi za loptu Grin se bacio telom na nogu centra Denvera, koji je srećom prošao bez većih posledica.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare