I HOLIVUD SE KRSTI S 3 PRSTA: Ove svetske zvezde slave PRAVOSLAVNI USKRS! Tu je i ova LEPOTICA, oni su zbog ljubavi PROMENILI VERU

Malo je poznato da su neke holivudske zvezde pravoslavne veroispovesti i da proslavljaju praznike po julijanskom kalendaru. Tom prilikom vam izdvajamo par slavnih ličnosti koje obeležavaju pravoslavni Uskrs.

Rita Vilson

Glumica Rita Vilson je jedna od najpoznatijih zvezda pravoslavne veroispovesti, a pre par godina je javno čestitala pozdravom „Hristos Vaskrese“ svojim pratiocima na Instagramu.

Glumica je rođena u Kaliforniji, a po ocu je poreklom iz Bugarske, a po majci iz Grčke. Kako možemo da primetimo, Rita je prihvatila majčinu veru, koju sa ponosom ističe.

Zvezda filmova „Besani u Sijetlu“, „Priča o nama“ i „Odbegla mlada“ od 1988. godine u braku je sa Tomom Henksonom koji je na venčanju prešao u pravoslavnu veru zbog svoje supruge.

„Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasleđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena naša deca“, rekao je jednom prilikom Henks.

Poznato je i to da je glumac prethodnih nekoliko godina, slavio Vaskrs u Grčkoj, rodnoj zemlji njenog oca.

Dženifer Aniston

Glumica Dženifer Aniston je pravoslavno hrišćanstvo nasledila od oca Džona Anistona koji je rođen kao Anastasakis na Kritu. Osim što se deklarisala kao pravoslavna vernica, Dženifer aktivno učestvuje kao članica crkvene zajednice, te je davala dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Naomi Kembel

Najpoznatija manekenka na svetu, Naomi Kembel, postala je vernica Ruske pravoslavne crkve dok je bila u vezi sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom.

Kim Kardašijan

Malo ko zna da je poznata rijaliti zvezda, Kim Kardašijan, poreklom Jermenka, iako je rođena u Los Anđelesu. Njeni peci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj. Kim je poznata po tome da redovno obeležava pravoslavne preznike i objavljuje na društvenim mrežama.

Kristijan Bejl

Pored Toma Henksa, još jedan glumac je promenio veru zbog ljubavi.

Kristijan Bejl je prešao u pravoslavnu veru nakon što se oženio manekenkom srpskog porekla Sibi Blažić 2000. godine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare