Najluđi derbi vikenda zbog kojeg se raduju navijači Zvezde

Prštalo je od golova u Češkoj

Fudbaleri Sparte i Slavije iz Praga remizirali su u velikom češkom derbiju sa 3:3, u neverovatnoj utakmici u okviru 27. kola češkog šampionata.

Vodila je Slavija sa 2:0, imala sve u svojim rukama, ali je i uprkos tome Sparta uspela da izjednači u drugom poluvremenu. Ipak, to je bio tek početak ludnice koja je usledila. Igrao se 85. minut kada je Ogbu doneo novu prednost gostima, da bi u trećem minutu nadoknade vremena Ousu pogodio sopstvenu mrežu, i tako autogolom doneo izjednačenje Sparti, i ispostavilo se postavio konačnih 3:3.  Sparta je tako došla do 61. osvojenog boda i nalazi se na prvom mestu na tabeli, sa dva boda više od Slavije.

Ova vest može posebno da raduje sve navijače Crvene zvezde, s obzirom da ova situacija odgovara crveno-belima. Naime, sasvim je izvesno da će Zvezda doći do nove titule šampiona Srbije s obzirom na to da ima ogromnu bodovnu prednost, a samim tim, klub iz Ljutice Bogdana će igrati direktno u grupnoj fazi Lige šampiona naredne sezone.

Ipak, prema trenutnoj situaciji, crveno-beli se nalaze u četvrtom šeširu, ali postoje velike šanse da se to promeni do kraja sezone. Upravo situacija u Češkoj može direktno da utiče na Zvezdu, jer ukoliko Sparta dođe do šampionske titule, Zvezda bi se pomerila jedno mesto gore, s obzirom na to da ima bolji koeficijent od češkog tima.

Takođe, crveno-bele može da raduje i remi Ajntrahta i Borusije Menhengladbah, s obzirom na to da je Antraht, koji ima bolji koeficijent od Zvezde, sada na sedmoj poziciji i značajno je daleko od mesta koje vodi u Ligu šampiona.

Ipak, i dalje je sve daleko od rešenog, ali ukoliko situacija ostane ovakva, Zvezda bi mogla da bude i u trećem šeširu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare