UŽIVO PREDSEDNIK SRBIJE IZ RAŠKE: Vučić nastavlja bitku za srpske interese sa Srbima sa KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Raški sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

12.20 – Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik Vučić je na početku obraćanja rekao da će biti pročitani zaključci sa sastanka sa Vladom, a potom će biti govoreno o bezbednosnim i političkim problemima.

– Imamo nekoliko socijalno ekonomskih mera koje smo usaglasili. Kao što sam rekao, ići ćemo na povećanje privremene naknade za korisnike na KiM, sa 11.000 na 20.000. To nije mali novac, kada se gleda efekat na budžet. To je moguće promeniti, to je samo naš predlog. U pitanju je i ekonomsko osnaživanje lica na KiM. Mislim da je to važna mera za sve lokalne samouprave na Kosovu i Metohiji. Tačka tri je unapređenje rada zdravstvenih ustanova na KiM kroz zapošljavanje kadrova, to je 50 novih lekara i 50 novih medicinskih sestara. To je izvanredna vest za naše ljude na KiM, i to će iznositi godišnje 2.051.282 evra. Dalje, ulaganje u privredne delatnosti ženskog preduzetništva i porodičnog biznisa kroz nabavku mašina i sredstava. Minimalni iznos subvencija je 100.000, a najveći 600.000. Razvoj poljoprivrednih delatnosti, uložićemo 200 miliona u tu delatnost. Zatim izgradnja rekonstrukcije i sanacije puteva, izgradićemo bazene u Gornjem Kuscu.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Pink

– Naši ljudi su sve samo ne kukavice, mi smo se trudili da sačuvamo mir i obezbedimo sigurnost a naš narod. Nažalost, Kurtijev režim je dao sve od sebe da svakoga dana proizvodi, kako bi to ružno rekli pojedini ambasadori, incidente. U redu je incident ako ste mu izbušili gume, ali nije baš incident ako pucate sa namerom da ubijete nekoga. Imamo najviše incidenata od svih albanskih vlada u prištini pa do sada jer po svaku cenu žele sukobe. Njihova namera je da nikada ne formiraju ZSO. Oni žele da to bude ljuštura u kojoj će sadržaj biti nepostojeći. Sve se bazira na pet pravila. Jedno od tih 5 pravila je tzv. ksoovski ustav. 

12.10 – Vučić stigao u Rašku, počeo sastanak

Predsednik Vučić je sa članovima Vlade po dolasku u Rašku, gde je počeo sastanak sa Srbima sa Kosova i Metohije, pozdravljen aplauzom nakon ulaska u salu.

Sastanak se održava u Centru za kulturu Gradac u Raški, a sastanku prisustvuju predsednica Vlade Ana Brnabić i članovi Vlade Srbije.

UDARNA VEST.rs

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare