METEOROLOG OTKRIO KAKVO NAS VREME OČEKUJE ZA VASKRS! Najnovija prognoza: Danas sunčano, ali će dan obeležiti OLUJNI SEVERAC

U Srbiji danas preovladava pretežno sunčano vreme, povremeno uz umerenu oblačnost. Ono što će obeležiti današnji dan je vetar.

Ovog jutra i prepodneva umeren do jak severozapadni vetar duva širom Srbije, a na planinama istočne Srbije ima olujne udare i do 75 km/h.

Veoma jak severozapadni vetar duvaće i u nastavku dana, a najjače udare imaće oko podneva i tokom ranog poslepodneva, uz udare širom Srbije preko 40 km/h, dok se olujni udari i dalje očekuju na istoku Srbije i to preko 70 km/h.

Dakle, jak vetar duvaće u celoj Srbiji, a najvetrovitiji gradovi biće Negotin i Zaječar.

Iako će danas biti pretežno sunčano, sliku pravog prolećnog vremena kvariće jak vetar.

Ovog prepodneva temperature u Srbiji kreću se od 10 do 14°C, u Beogradu je 12°C. Zlatibor i Sjenica mere 7°C i 5°C, a najhladniji je Kopaonik sa -2°C.

Maksimalna temperatura biće danas od 15 do 20°C, u Beogradu do 17°C.

Dobra vest da će današnji veoma jak severozapadni vetar oslabiti krajem dana, tako da će veče biti idealno za šetnju, jer će vetar biti veoma slab.

Sutra će početi da duva južni vetar i doneće prave prolećne temperature. Tokom sutrašnjeg dana vetar će biti slab, ali već od početka očekuje se pojačan južni i jugozapadni vetar, na planinama jak, dok će u košavskom području jugoitočni vetar imati i olujne udare.

Južni vetar biće uvod i u jače pogoršanje vremena i dolazak ciklona, koji će u petak i tokom varskršnjih dana doneti kišu i pljuskove sa grmljavinom, ali i pad temperature vazduha, tako da se u vreme praznika očekuje vreme nalik jesenjem.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare