Sin odličnog košarkaškog trenera pobio kolege: Identifikovan ubica iz banke u Kentakiju

Policija Luisvila identifikovala je Konora Sterdžona (23) kao čoveka koji je u ponedeljak ujutro otvorio vatru u „Old National Bank“ i ubio četiri, a ranio devet osoba, dok ga policija nije ubila.

Sterdžon je radio u toj banci, javljaju lokalni mediji, te je uživo prenosio napad.

Prvi izveštaji o pucnjavi stigli su u 8.38 sati po lokalnom vremenu. Sterdžon je pucao na policajce koji su odgovorili na hitan poziv zbog pucnjave.

„Potom smo uzvratili vatru i zaustavili tu pretnju“, rekla je šefica policije. „Osumnjičeni je preminuo. Ovo je jedini put da ću pomenuti ime osumnjičenog u ovom slučaju: Konor Sterdžon, belac, 23 godine, koji je bio zaposlen u ‘Old National Bank'“, rekla je ona, prenosi Telegraf.

Sterdžon je tokom napada koristio pušku, rekla je ona. Nije odmah jasno da li ga je on sam kupio, rekla je ona.

„Iz načina na koji su odgovorili policajci jasno je da su oni apsolutno spasili živote ljudi“, rekao je zamenik načelnika Pol Hamfri na ranijoj konferenciji za novinare.

Prema njegovom profilu na „LinkedIn“-u, Sterdžon je radio u banci oko dve godine kao „saradnik sindikata i portfolio bankar“ i tamo je imao tri prethodna letnja stažiranja.

Napisao je da je magistrirao na Univerzitetu u Alabami.

Sterdžonov otac je bio košarkaški trener na koledžu i srednjoj školi u Indijani, pre nego što je sa skorom od 142 pobede i 45 poraza otišao u penziju prošle godine.

Najmanje jedan policajac teško je povređen u napadu u ponedeljak, a drugi ima lakše povrede, saopštila je policija.

Ukupno pet osoba je poginule, uključujući napadača, a devet je povređeno, saopštile su vlasti.

Nekoliko sati kasnije u Luisvilu se desila druga pucnjava, u kojoj je jedna osoba ubijena, a druga ranjena. Napadač je u bekstvu, saopštlia je policija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare