VESIĆ ČESTITAO SVETSKI DAN ROMA NA ROMSKOM JEZIKU: Naša obaveza je da budete poštovani i ravnopravni članovi društva

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić čestitao je danas Svetski dan Roma svim pripadnicima romske zajednice zaposlenim u preduzećima u nadležnosti tog ministarstva.

– Na hiljade Roma radi u našim javnim preduzećima. Mnogi od njih rade u železnici, neki u ’Putevima Srbije’, ’Koridorima Srbije’, i svi oni daju veliki doprinos da naša zemlja bude uređena, jer je Srbija i njihova zemlja – poručio je Vesić.

Zato je želeo da im ovaj dan čestita i na romskom jeziku:

– Drage Romkinje i Romi, čestitam vam Svetski dan Roma. Naša obaveza je da budete poštovani i ravnopravni članovi našeg društva. Da budete živi i zdravi gde god! Srećan Svetski dan Roma, prenosi Kurir.

Svetski dan Roma obeležava se 8. aprila od 1990. godine kao dan proslavljanja romske kulture, ali i podizanja svesti o problelima sa kojima se ta zajednica suočava.

Taj dan proglašen je u spomen na prvi veći međunarodni susret romskih predstavnika u Čelsfildu, pored Londona, održanog od 7 . do 12. aprila 1971. godine, na kojem je odlučeno da romska himna bude pesma „Đelem, đelem“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare