MI SMO SRBIMA UZORI, A ONI IMAJU BOLJE USLOVE! Hrvatski trener BEZ DLAKE na jeziku OPLEO po svojoj zemlji – ove reči ODJEKUJU!

Trener Gorice Željko Sopić veruje da Srbija ima bolje uslove u fudbalu od Hrvatske.

Željko je detaljno govorio o uslovima za rad i razvoj mladih fudbalera u Hrvatskoj, pa se dotakao i stanja u srpskom fudbalu.

U razgovoru za hrvatski portal „Gol“ Sopić je rekao da Srbija Mađarska imaju mnogo bolje uslove, a poražavajuće je da u Sloveniji ima više stadiona nego u Hrvatskoj.

„Teško je objasniti, ne mogu da shvate, šta god da kažete. Pola toga je u principu laž, jer kada stavite na papr, ne pije vodu. Kako stvarate talente na veštačkoj travi? To je drugi sport. Na pravoj travi u juiorskoj ligi igraju možda tri-četiri kluba. Vizuelno se grade neki stadioni, centri, kampovi, na kraju bude jedna škola i vrtić, ako i to. Ne znam jesu li ti ljudi svesni da sve zemlje u regionu imaju bolje stadione i infrastrukturu od nas. Mađarska je nemerljivo bolja, čak i Srbija, kojoj smo mi uzori, ima bolje uslove. Ponižavajuće i žalosno je da Slovenija ima više stadiona od nas – rekao je Sopić.

Tokom bogate karijere, Željko je radio i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i u Azerbejdžanu.

– Ne igramo samo mi fudbal, ulažu i drugi. Možda će biti problema, možda i neće, ali hajde da pričamo o realnim stvarima. Neka država uloži malo novca u akademije, stadione, infrastrukturu. Na temelju čega ovo gradimo? Na temelju čega smo bili drugi i treći na svetu. Kad pogledaš stadione u Hrvatskoj i akademije, pa to je sramota. Strašno je gde deca treniraju, 90 odsto njih pravu travu vidi tek sa 19 godina. Ponavljam, veštačka trava i prirodana, to su dva različita sporta.

Govorio je Željko i o reprezentaciji Hrvatske.

– Zlatko Dalić radi sjajne stvari, izvlači maksimum, mada nema bazu. Igrači nam se događaju, dođu uglavnom iz inostranstva. Hrvatska najmanje ulaže, a ima najbolje rezultate u fudbalu. Sad se pitamo šta će biti za pet godina. Možda ćemo imati sreće, možda će sve doći na naplatu i nerad. Kad reprezentacija igra polufinale ili finale, karata za obične ljude nema, jer političari sve to uzmu. Majstori, ako toliko volite da se slikate, onda nam sagradite nešto – zaključio je Sopić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare