DOLAZAK U BEOGRAD PAMTIĆE DO KRAJA ŽIVOTA Srbi plaču zbog priče momka o događaju sa autobuske stanice: „TO NIGDE NISAM DOŽIVEO“

Ponekad je dovoljan mali gest pažlje pa da se urežemo u srce i misli potpunih stranaca za vjek vjekova. Upravo to je učinio jedan muškarac iz Beograda, koji je dvojici momaka iz Republike Srpske, u znatnoj meri olakšao noć u glavnom gradu Srbije.


Na srpskom delu foruma Redit, pojavila se objava mladića iz RS koji je emotivnim i biranim rečima opisao susret sa jednim starijim muškarcem iz Beograda. Naime, kako je napisao, on i drugar su proteklog vikenda bili na koncertu u prestonici Srbije, a kako ih je noć uhvatila u čekanju autobusa za povratak kući, stariji gospodin ih je čuvao, obilazio i pomagao sve dok nisu krenulu ujutru ka svom domu.

jedan koncert u Beograd, a ovaj gospodin, kako sam shvatio, često je na autobuskoj i pomaže ljudima sa koferima i tim stvarima. Odmah nas je uputio gde treba da idemo i ponudio nam pomoć. Međutim, ono najbolje tek sledi, što me je iznenadilo i dirnulo. Veliko mu hvala za to.

Naime, nakon tog koncerta u klubu gde smo pili čitavu noć, došli smo pijani na autobusku oko 2 ujutru, gde smo čekali bus u 7. On nam je prišao i rekao da će da pazi na nas dok bus ne stigne. Znači, mi u 2 ujutru pijani sedimo s njim, a on pazi na nas.

Odveo nas je u lokal koji je radio do 4, gde nam je naručio po kafu. Nakon toga, odveo nas je u drugi restoran koji je radio 24 sata, gde smo i čekali ostatak vremena do busa. Nakon nekog vremena on je ostavio nas same i došao u 6.30 da proveri da li smo tu, kaže: ‘nemojte bus da zaboravite’. Ovako nešto nikad nisam nigde doživeo i toliko me iznenadilo da nemam reči. Veliko mu hvala za to. Dali smo mu nešto novca što je bio uz nas i razišli se. Eto vam jedna lepa priča o mojoj prvoj poseti Beogradu“, reči su ovog momka iz Republike Srpske, čija je objava rasplakala i oduševila sve korisnike redita.

Uskoro su krenuli komentari u kojima su biranim i lepim rečima pisali o gestu starijeg gospodina iz Beograda. 

„Šta će jadan, bori se za sebe i za parče hleba kako zna i ume. I pored situacije u kakvoj je, ima veliko srce. Veliko poštovanje za njega, neka ga Bog čuva“, glasio je jedan od komentara sa najviše pozitivnih rekcija.

Sledeći je naveo kako ovakav potez vraća veru u ljude, i tom prilikom je zamolio mladića iz RS da mu pošalje lokaciju na kojoj je upoznao muškarca iz Beograda, te da mu se nekako oduži.

„Vraća nadu u ljude i on i ovaj tvoj post. Možeš li mi pustiti na čet lokaciju gde ste videli ovog čoveka, evo ja ću mu lično pomoći koliko budem mogao“, napisao je on.

Momak koji je i objavio post zahvalnosti, ponovo se oglasio, navodeći kako bi voleo da stupi u kontakrt

„Ja bih voleo da stupim u kontakt s njim. Pričao nam je dosta toga, ali smo bili previše pijani da upijemo to sve. Kaže da tako skuplja za kiriju pomažući ljudima“, napisao je mladić iz RS, nadajući se da će ipak uspeti nekako da dođe do svog dobrotvora iz Beograda.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare