DERBI SA ZVEZDOM U HUMSKOJ ILI LAKŠI PUT DO LIGE ŠAMPIONA: Partizan protiv Čukaričkog odlučuje kako će finiširati OČAJNU SEZONU 

Fudbaleri Partizana u poslednjem kolu regularnog dela protiv Čukaričkog odlučiće sa koje pozicije će ući u plej-of Superlige.

Crno-beli gostuju na Banovom brdu u utorak od 18.00 časova, u meču koji ima ogroman ulog, kako za jedne, tako i za druge. Trijumf Partizanu donosi sigurno treće mesto, a možda i drugo, i držanje koraka sa drugoplasiranim TSC u borbi za poziciju koja u sledećoj sezoni donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona i sigurnu evropsku jesen.

U slučaju da Partizan odigra nerešeno ili bude poražen, ostaće u doigravanju na četvrtoj poziciji. To ga bodovno udaljava od željene druge pozicije i donosi neizvesnost u plej-ofu, gde nema mesta za popravni. Ali, četvrta pozicija donosi drugu pogodnost, domaćinstvo u večitom derbiju protiv Crvene zvezde u plej-ofu. Verovatno u tom slučaju i pun stadion, te dodatnu zaradu.

Čukarički želi trijumf koji bi ga bodovno odvojio od Partizana i doneo bolju startnu poziciju u plej-ofu. Tako razmišljaju i u TSC koji su gospodari vlastite sudbine. I oni kao i Čukarički imaju dva boda više od crno-belih i u slučaju da pobede Voždovac na gostovanju, sigurno su drugi.

Crvena zvezda trijumfom u poslednjem kolu može i teoretski da dođe do titule pre plej-ofa. Za to joj je potrebna pobeda nad kragujevačkim Radničkim pred praznim tribinama zbog kazne FSS, ali i da TSC, Čukarički i Partizan ne pobede.

Vojvodina takođe može dosta toga da reši pred plej-of, jer u Novom Sadu igra protiv Novog Pazara, glavnog takmaca za peto mesto koje vodi u Evropu. Sa nova tri boda, em bi pobegli rivalu, em bi se uključili u borbu za drugo mesto u doigravanju.

Ono što je sigurno i što se zna, pre poslednjeg kola, jesu imena klubova koji će igrati u plej-ofu. Tu nema neizvesnosti, pošto u doigravanje idu Crvena zvezda, TSC, Čukarički, Partizan, Vojvodina, Novi Pazar, Voždovac i Radnički 1923.

Superliga 30. kolo

Ponedeljak

Mladost – Mladost GAT 16.00

C. zvezda – Radnički 1923 18.00

Kolubara – Spartak 18.00

Utorak

Vojvodina – Novi Pazar 16.00

Čukarički – Partizan 18.00

Voždovac – TSC 18.00

Sreda

Radnički N – Javor 16.00

Radnik – Napredak 18.00

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare