SPUŽ, „ZLATNI PADOBRAN“ ILI BEG U INOSTRANSTVO?! Tri scenarija za Mila Đukanovića posle debakla na izborima i ostavke u DPS!

Nakon što je Milo Đukanović posle više od tri decenije sklonjen sa vlasti, a samoinicijativno se povukao i sa čela DPS, pitanje se nameće samo – šta će biti sa neprikosnovenim vladarom Crne Gore?

Prema oceni sagovornika Republike – političkih analitičara, na stolu su tri scenarija – hapšenje i procesuiranje, beg u inostranstvo, ali i „zlatni padobran“, odnosno prećutni dogovor da mu nova vlast ne dira porodicu i firme, da ga puste da mirno provodi penzionerske dane.

Najgori scenario za novu vlast u Crnoj Gori bio bi, ističu, da Mila Đukanovića puste da uživa u sumnjivo stečenim milionima, jer bi tako navukli na sebe bes naroda.

Građanima Crne Gore, dodaju, nije dovoljno što je Đukanić politički poražen, oni, prosto, žele pravdu.

Izvesnije im je dodaju, ili da Đukanović bude procesuiran ili da pobegne u inostranstvo. 

PRVI SCENARIO


HAPŠENJE I PROCESUIRANJE

Politički analitičar Dejan Miletić kaže da je ovaj scenario najpoželjniji, jer bi sve izašlo na videlo, više ne bi moglo da se deluje u rukavicama. 

– Kada bi Đukanović bio uhapšen, ceo sistem, višedecenijska korupcija bi izašla na videlo, odnosi sa mafijom, porodično bogaćenje… Ima dosta njih koji su se već nudili za svedoke, a siguran sam da bi nadležni brzo našli i dodatne, ukoliko im trebaju. To bi bio mukotrpan i bolan proces za Crnu Goru, ali i odlična opomena za sve naredne koji dođu na vlast, šta može jednog dana da ih sačeka, ako krše zakon – ističe Miletić. 

Politički analitičar Stevica Deđanski kaže da je činjenica da na našim prostorima niko nije procesuiran ni za šta, ali da, isto tako, niko nije uvaliko toliko državu u kriminal, kao Đukanović. 

– Crna Gora je postala zemlja klasičnog kriminala i narod želi pravdu. Ako nove vlasti ne uhapse i ne procesuiraju Mila, brzo će izgubiti podršku. Zato ne smeju sebi da dozvole da ne pokrenu taj proces protiv Đukanovića i kriminalne hobotnice. Narod to očekuje! Željni su oni boljeg života, ali i pravde, a pravde nema ako Milo ostane na slobodi sa svim bogatstvom – podseća Deđanski.  

DRUGI SCENARIO

BEG IZ ZEMLJE

– Ovaj scenario je dosta realan – kaže Miletić i dodaje: 
– To je najbezbolnije za njega i porodicu, a time bi i relaksirao siutaciju u Crnoj Gori. Ostavio bi institucije da rade svoj posao, a on bi bio van njihovog domašaja. 


TREĆI SCENARIO

MIRNI PENZIONERSKI DANI U CRNOJ GORI
Prema Miletića to je apsolutno najgori scenario – da Đukanović ostane u Crnoj Gori sa netaknutim bogatstvom, čijim se poreklom niko neće baviti. 

– To je najmanje poželjno i nadam se da do toga neće doći. Nova vlast u Crnoj Gori i do 60 odsto ljudi žele da raskrste sa Milom i siguran sam da neće statiti, da će se pozabaviti svim onim decenijskim kršenjem zakona i pribavljanjem lične koristi – kaže Miletić, prenosi Republika.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare