BOMBA NAD BOMBAMA: Gudelj zbog Anastasije u Crvenoj zvezdi?

Interesantno, momak koji poseduje i holanski pasoš već neko vreme je u ljubavnoj romansi sa pevačicom koja živi u neposrednoj blizini Marakane, te bi Beograd kao destinacija trebalo da ima prednost u odnosu na druge gradove.

Crvena zvezda je praktično novi-stari šampion Srbije. Klub iz Ljutice Bogdana uveliko pravi planove za narednu sezonu, primarni cilj je jačanje igračkog kadra kako bi ekipa mogla da se upusti u borbu sa evropskim gigantima u Ligi šampiona.

Uz starosedeoce, tu će biti oporavljeni Uroš Spajić koji se zimus vratio u Beograd iz Kasimpaše, iz Kopenhagena stiže Marko Stamenić, a iz Slavije Prag raspucani Nigerijac Piter Olajinka. Međutim, tu neće biti kraj novajlijama, očekuju se „bombe“, a sudeći prema pisanjima medija to bi trebalo da budu domaći igrači.

Oni najinteresantniji su fudbaleri kojima na kraju sezone ističu ugovori i na Marakanu mogu stići bez obeštećenja što je bio slučaj i sa pomenutim Stamenićem i Olajinkom.

Možda i najzvučnije ime koje pripada navedenom segmentu je Nemanja Gudelj. Iskusni vezista će napustiti Sevilju uprkos dobrim partijama na „Ramon Sančez Pishuanu“. Nemanja uspešno pokriva i poziciju štopera, a ove sezone je u dresu popularnih „berbera“ odigrao 24 utakmice. Interesantno, momak koji poseduje i holanski pasoš već neko vreme je u ljubavnoj romansi sa pevačicom Anastasijom Ražnatović koja živi u neposrednoj blizini Marakane, te bi Beograd kao destinacija trebalo da ima prednost u odnosu na druge gradove, piše Republika.

Drugi na listi je takođe vezista i neko ko zna kako je nositi crveno-beli dres – Luka Milivojević.

Kapiten Kristal Palasa se i u nekim ranijim prelaznim rokovima pominjao kao želja Crvene zvezde, ali kako mu po završetku tekuće sezone ističe ugovor sa londonskim klubom, šanse za realizaciju dogovora ovaj put su mnogo veće i realnije. Iskusni vezista već sedam sezona nastupa u Premijer ligi, ali u poslednje dve nije standardan i to bi moglo da utiče na odluku da ne dođe do obnavljanja saradnje sa popularnim „orlovima“. 

Milivojević je dosad sakupio skoro 200 nastupa za „orlove“ iz Londona, dok je dres Crvene zvezde nosio 47 puta (sedam golova, šest asistencija). U Ljutice Bogdana je došao januara 2012. iz Rada, a otišao je jula 2013, nakon što je Anderleht platio 2.700.000 evra za njegov transfer.

Filip Mladenović takođe spada u poželjne na stadionu „Rajko Mitić“ pogotovo ako se uzme u obzir da igra na deficitarnoj poziciji ofanzivnog levog beka. Reprezentativcu Srbije ugovor sa poljskom Legijom takođe ističe 30. juna i nema nagoveštaja da će saradnja biti produžena.

Rođeni Čačanih uprkos činjenici da igra klasičnog levog beka ove sezone ima učinak kojim se ne bi postideli ni mnogi vezni fudbaleri. Uz pomenutih šest dodavanja koja su prethodila pogocima saigrača i sam je u šest navrata tresao mreže rivala. Koliko je opasan na protivničkoj polovini, demonstirao je nedavno i u dresu Srbije kada je u Podgorici namestio Dušanu Vlahoviću vodeći gol protiv Crne Gore.

Mladenović je fudbaler Legije od 2020. godine, a prethodno je nastupao za Lehiju, Standard iz Liježa, Keln, Bate Borisov, Crvenu zvezdu i čačanski Borac. Za reprezentaciju Srbije debitovao je maja 2012. godine i od tada upisao 22 nastupa, jedan gol i pet asistencija.

Jedini na ovoj listi koji ima zagarantovan ugovor i za narednu sezonu je maestralni Darko Lazović. Međutim, njegova Verona je blizu selidbe u Seriju B, a to bi Crvena zvezda mogla da iskoristi. Naime, nema sumnje da igraču njegovih kvaliteta nije mesto u drugoj ligi, te bi uz eventualno simbolično obeštećenje srpska ekipa dobila univerzalca koji može da pokrije obe strane terena. 

Darko Lazović je ove sezone u dresu „đaloblua“ odigrao 23 utakmice, upisao je tri gola i pet asistencija u Seriji A. 

Karijeru je započeo u čačanskom Borcu, zablistao je u Crvenoj zvezdi, a onda se preselio u Italiju gde je pored Verone branio i boje Đenove.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare