SKUPILI SMO VIŠE OD 30.000 POTPISA! Vučićević: Naš cilj je da više niko nikad zbog istine ne ode u zatvor! (VIDEO) 

Glavni i odgovorni urednik Informera, Dragan J. Vučićević, govorio je danas za TV Pink o svom odlasku u zatvor zbog skandalozne presude Drugog suda u Beogradu koju je dobio za dva Tvita upućena Jugoslavu Ćosiću.

Glavni i odgovorni urednik Informera je sada progovorio o celokupnoj situaciji, kao i o svemu što predstoji i čini njegovu borbu za istinu. 

Na pitanje na koji način će nastaviti borbu za izmenu zakona, Vučićević je rekao: 

– Pokrenućemo inicijativu za promenu zakona koji definiše uvredu kao krivično delo. U kontaktu smo sa poslanicima koji su nam dali podršku i koji su spremni za zakonsku inicijativu. Prikupili smo preko onlajn-peticije više od 30. 000 potpisa, što je zakonski broj za pokretanje inicijative, razgovaramo sa pravnicima sa kojima gledamo koji je najbolji način za izmenu krivičnog zakonika – kaže Vučićević i dodaje:

– Naš je cilj, a to je važno za sve novinare i sve građane, da više niko nikad zbog istine ne ode u zatvor. Ja sam u zatvoru bio zbog istine, ja sam o Jugoslavu Ćosiću napisao istinu, tu istinu dokazao na sudu, ali je sud odlučio da ta istina vređa Ćosića i ja sam onda krivično osuđen. Ja sam morao da idem u zatvor da bi ljudi shvatili opasnost od tako koncipiranog krivičnog dela i morao sam da se pobunim protiv nepravde. Ovo je nepravda. Meni je nepojmljivo da zbog istine dobijete poziv za zatvor –ističe glavni i odgovorni urednik Informera.

Vučićević je istakao da sve ovo može da se desi bilo kom novinaru zbog situacije u našem pravosuđu.  

– Juče kad su me otpustili, ja sam dobio otpusnu listu i u petak moram da se javim u policiju na opštini gde živim i oni me tamo uvode u krivično-kažnjivu evidenciju. Ja sam evidentiran u nadležnom supu kao osuđeni kriminalac i kao bezbednosno interensantno lice, uveden sam u evidenciju kao najstrašniji kriminalac. To može da se desi bilo kom novinaru, a svi mi zavisimo od nekakvog slobodnog sudijskog uverenja – kaže on i dodaje da je strašno to kako tajkunski mediji etiketiraju pojedine slobodne medije i novinare. 

– I onda gledam juče specijalne emisije na RTS-u, ali i na hejterskom N1 gde oni pričaju kako smo mi nenovinari, a oni su novinari. Mi smo nenovinari valjda zato što radimo ono u šta verujemo i pišemo istinu, a oni su novinari zato što lažu, vređaju na najgori mogući način evo već 10, 11,12 godina po predsedniku Vučiću i o svima koji imaju bilo kakve veze sa državom Srbijom i svima koji se usude da kažu jednu lepu i istinitu reč o predsedniku i njegovoj politici. Sve ono što su sebi dozvolili, nama su zabranili i u tome imaju podršku dobrog dela sudija u Srbiji. I zbog toga zakon mora da se menja – dodaje Vučićević. 

Urednik Informera se zahvalio svima koji su mu uputili podršku.  

– Hvala svim ljudima koji su me podržali, hvala, pre svega, predsedniku Vučiću, koji je podržao tu moju borbu i koji je pokazao da je veliki čovek, a ne samo ozbiljan državnik, kao i iskren prijatelj. Hvala i svim drugim ljudima, novinarima, kolegama i pravnicima koji su me podržali, kao i brojnim građanima koji su slali poruke podrške – rekao je Vučićević, prenosi Informer.

On je rekao da je zahvalan i hejterskim medijima koji su u ovoj strašnoj situaciji pokzali svoje pravo lice. 

–  Ali da se zahvalim i hejterima, koji su pokazali svoje pravo lice. I mislim da je najveća korist toga što sam ja išao u zatvor i ovog mog protesta je to što sam u potpunosti raskrinkao to njihovo licemerje. Oni su rekli sve o sebi. Oni iz Dveri su mi doneli sapun, hoće da kažu da bi mene trebalo silovati, kao što je njihov Spasić iz Trgovišta rekao da bi trebalo naše ćerke i majke po kućama trebalo silovati – rekao je Vučićević. 

Kako ističe, oni svesno lažu i izmišljaju stvari. 

– Nisu oni promašili suštinu, oni namerno i svesno lažu. Naći ćete u mnogobrojnim njihovim izjavama da sam ja oduđen za klevetu, da sam osuđen za laž. Nije tačno. Osuđen sam za uvredu i krivično sam osuđen za istinu. Prvo su lagali da sam sve izmislio, da nisam uopšte osuđen,da nisam dobio nikakvu presudu… pa kad su videli da je sve to tačno, lagali su da nikad neću ući u zatvor. Pa sad lažu da je sve to nekakva predstava, da sam lažirao štrajk glađu, ali vi to u zatvoru ne možete da lažirate. Ne mogu ja u zatvoru da lažiram štrajk glađu jer vi u ćeliju ne možete ništa da unesete ako to nije evidentirano – mapominje on.

Vučićević se dotakao i nervoza koja vlada u tajkunskim medijima koji teže da prikažu njega u najgorem mogućem svetlu, te vade i neke priloge i emisije „iz naftalina“, koje su svedene na izmišljotine i laži, a sve sa ciljem da se ospori svaka reč glavnog urednika Informera. 

– Desetak puta sam pregledan za ta tri dana. Merili su mi pritisak, merili su mi kilažu, zna se koliko sam izgubio, zna se da ništa osim vode mi nisu uneli u ćeliju. Imao sam cimera u ćeliji koji to može da potvrdi. Ali baš njih briga za istinu, oni samo lažu, lažu i lažu. Pokazao sam to njihovo licemerje i zato tolika nervoza i zato specijalna emisija na N1, zato repriziraju one najstrašnije gadosti iz Junaci doba zlog – zaključuje Vučićević. 

Vučićević je istakao na kraju da tim svojim vređanjima tajkunski mediji žele da pokažu kako su viša rasa i kako niko ne može da stane na njihovu senku.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare