Čuvena politička dinastija se vraća na veliku scenu: Kenedi izlazi na crtu Bajdenu

Demokrata Robert F. Kenedi Mlađi, aktivista protiv vakcina i potomak jedne od najpoznatijih političkih porodica u SAD, kandidovao se u trci za predsednika na izborima 2024. godine.

Kenedi je u sredu podneo izjavu o kandidaturi Federalnoj izbornoj komisiji i na taj način izazvao aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena za nominaciju demokrata, objavio je AP.

Kenedi (69), nećak američkog predsednika Džona F. Kenedija i sin njegovog ubijenog brata Roberta F. Kenedija, nekada je bio autor bestselera i advokat za životnu sredinu.

Kenedi je, međutim, pre više od 15 godina postao jedan od vodećih glasova u pokretu protiv vakcinacije, tvrdeći da vakcine nisu bezbedne.Džon F. Kenedi

Robert F. Kenedi Mlađi nećak je Džona F. Kenedija / Foto: Wikimedia/Cecil Stoughton, White House

Stručnjaci za javno zdravlje, pa čak i članovi njegove porodice, opisali su njegov rad kao obmanjujući i opasan, objavila je američka agencija.

Kenedi je dugo bio uključen u antivakserski pokret, ali su se napori intenzivirali nakon pandemije i razvoja vakcina protiv korone.

Kenedijeva dobrotvorna organizacija protiv vakcina, „Children’s Health Defense“, napredovala je tokom pandemije, a prihodi su se više nego udvostručili u 2020. godini na 6,8 miliona dolara, prema podnescima podnetim regulatornim organima za dobrotvorne organizacije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare