NUDILA SERTIFIKATE I RADNE VIZE ZA NEMAČKU: Uhapšena pošto je prevarila osam osoba iz Gostivara, uzela im 18.500 evra i nestala

Tužilaštvo je izdalo Naredbu za sprovođenje istražnog postupka protiv prevarantkinje koji je lažno nudio radne vize za Nemačku.

Osumnjičena je, kako je saopšteno iz Tužilaštva, u periodu od marta 2022. do marta ove godine, predstavljajući se kao službenica nemačke ambasade u Skoplju i Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije, prevarila osam osoba iz Gostivara.

Njen cilj je bio da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist.

Ona je je ponudila da žrtvama obezbedi radne vize za Nemačku ili sertifikate o znanju nemačkog jezika, a zauzvrat je naplaćivala novac. Na taj način je od svih oštećenih uspela da pribavi ukupnu protivpravnu imovinsku korist od oko 18.500 evra. Nakon što im je uzela novac, prestala je da odgovara na njihove telefonske pozive, kažu u Tužilaštvu.

Radi obezbeđenja u svakom od predmeta ponaosob, nadležni javni tužilac je za osumnjičenu prvo predložio dva zadržavanja od po 48 sati, a po isteku je podneo i predlog za određivanje mere zadržavanja. Rešenjem Osnovnog suda u Gostivaru, osumnjičenoj je određen pritvor od 30 dana, piše Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare