FILMSKA POTERA ZA DROGIRANIM UKRAJINCEM: Od policijskih vozila bežao 30 kilometara, uhvaćen tek kad se zabio u drugi auto 

Drogirani 32-godišnji Ukrajinac je bežeći od policije napravio pravi haos na tridesetak kilometara puta od Budačke Rijeke do Duge Rese. Posle lude potere, konačno je stao nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću u Dugoj Resi. Sve detalje policija je utvrdila nakon kriminalističke obrade, koju je u međuvremenu sprovela.

– Utvrđena je osnovana sumnja da je 32-godišnji državljanin Ukrajine, koji je upravljao automobilom poljskih nacionalnih oznaka, 3. aprila, kao učesnik u drumskom saobraćaju, teško prekršio saobraćajne propise i na kraju izazvao saobraćajnu nezgodu – kažu u PU karlovačkoj.

Navode da je muškarac „policijski službenici grada Budačke Rijeke u više navrata pokušavali da ga zaustave radi kontrole, ali se oglušio o naredbe policijskih službenika i grubo kršio saobraćajne propise i doveo u opasnost druge učesnike u saobraćaju, kao i živote petorice putnika koje je prevozio, nastavio vožnju kroz mesta Tušilović, Ladvenjak i Belajske Poljice do mesta Duga Resa, gde je izazvao saobraćajnu nesreću”.

– Tamo je udario u automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnjak i peške pobegao sa mesta udesa, ali su ga policajci ubrzo pronašli i uhapsili – navodi se u saopštenju.

Vozač je u toku vožnje, pored toga što nije stao po naređenju policijskih službenika, udaljio povećanom brzinom na državnom putu D1, sustigao kolonu vozila, prošao kroz crveno svetlo na semaforu i ušao u sredinu od dve saobraćajne trake i na trotoar.

– Preliminarnim testom na drogu vozaču utvrđeno je prisustvo droge u organizmu. Protiv 32-godišnjaka će, kako je saopšteno iz policije, biti podneta krivična prijava Opštinskom državnom tužilaštvu u Karlovcu zbog sumnje da je počinio krivično delo upravljanje vozilom s invaliditetom u drumskom saobraćaju.

Inače, jurila su ga čak četiri policijska vozila, a dva su ga čekala na raskrsnici da ga zaustave.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare