UŽIVO INTERVJU PREDSEDNIKA IZ VERONE: Italija vidi Srbiju kao stabilnog i važnog saveznika na Balkanu!

VERONA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je danas intervju uživo iz Verone gde je govorio o susretima sa premijerkom Italije Meloni i šefom diplomatije Tajanijem, te podsetio na veliki biznis forum koji je nedavno sa Italijanima održan u Beogradu. 

– Italija vidi Srbiju kao stabilnog i važnog saveznika na Balkanu – rekao je predsednik

koji je naglasio da je imao veoma dobar razgovor sa premijerkom Italije koji ni po čemu nije bio usputan kako to inače biva na ovakvim događajima pa se zato i zovu susreti na marginama.

Dodao je da je razgovor s njom bio ozbiljan i važan i da je do kraja godine očekuje u Beogradu.

Pojasnio je i dogovor sa Severnom Makedonijom o elektronskim karticama za putarinu tako što će naše važiti i kod Makedonaca.

– Biće tu još povoljnosti, rekao je predsednik posebno ukazavši na smanjenje čekanja na granicama na putu za grčko more.

Tokom intervjua na TV Pink govorio je i o trikovitim izjavama Zdravka Ponoša, predsedničkog kandidata i hrvatskog državljanina, koji je ubedljivo izgubio na tm izborima, a rekao je povodom boravka predsednika u Veroni da „što više predsednik pije, to narod ima manje da jede.“

Predsednik se osvrnuo na tu izjavui pa rekao da je plata sada za 150 odsto veća nego u ono vreme. Rekao je i da je Srbija trenutno ubedljivo najsnažnija ekonomija ali da njega i pored toga brinu 2 stvari.

– Prva, što je plata u Beogradu i Novom Sadu mnogo,mnogo veća nego recimo na jugu iako su tamo otvorene brojne fabrike plus je Jumko dsoslovno ignut iz mrtvih.

– Drugo je to, rekao je predsednik i pojasnio da nikada ne krije ništa niti laže što je narod i prepoznao čak i u situaciji sa smanjenjem penzijapre nekoliko godina jer su ljudi prepoznali da neko ima plan. Pomenuo je litijum i rekao da je krah tog projekta imao za cilj da se omete snaženje Srbije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare