Novak opet na tronu! Pojačao večni rekord, ali nova ATP lista ne sme da zavara – slede paklen ritam i istorijska borba na Nadalovom terenu

Novak Đoković je ponovo na mestu koje mu pripada – na vrhu ATP liste. Srpski teniser od ovog ponedeljka provodi 381. sedmicu na prvoj poziciji, čime je dodatno popravio vlastiti rekord.

Nije igrao Đoković na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju. Izgubio je zvanje prvog reketa sveta posle trijumfa Karlosa Alkarasa u kalifornijskoj pustinji. Međutim, kako mlađani Španac nije uspeo da odbrani titulu u Majamiju, vratio se Novak na vrh.

Na prvoj poziciji Srbin ima 7.160 bodova, dok je Alkaras drugi sa 6.780.

Dvojica tenisera boriće se za vrh i na predstojećem mastersu u Monte Karlu. Računica je jednostavna, prvo mesto zauzimaće onaj koji osvoji titulu. Ako ni jedan ni drugi ne trijumfuju, prednost će imati srpski teniser – Đoković će biti miran u svim situacijama osim ako Alkaras stigne do finala. U tom slučaju Novak mora da odigra polufinale.

Na trećoj poziciji je ostao Stefanos Cicipas sa 5.770 bodova, na četvrtu se popeo šampion Majamija Danil Medvedev koji sada ima 5.150 bodova, dok je na petom mestu Kasper Rud sa 5.005.

Andrej Rubljov je napredovao do šestog mesta, a Feliks Ože-Alijasim je pao na sedmo. Holger Rune ja zadržao osmu poziciju. Plasman u finale drugog mastersa u sezoni donelo je Janiku Sineru napredak od dva mesta i on je sada deveti. U Top 10 je još Tejlor Fric.

Rafael Nadal je nastavio da pada, pa je od ovog ponedeljka 14. teniser sveta.

Kada je reč o ostalim srpskim predstavnicima – Miomir Kecmanović ja nazadovao za pet pozicija i sada je 40. Laslo Đere je ostao na 58. mestu. Dušan Lajović je skočio za osam mesta i trenutno je 68. u poretku. Filip Krajinović je 78. Hamad Međedović je na 193. mestu, piše Spotal.

Već ovog ponedeljka počinje sezona šljake, a najbolje na svetu od 9. aprila čeka masters u Monte Karlu, na kojem bi trebalo da igraju i Novak Đoković i Rafael Nadal. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare