Glavni urednik Informera, Dragan J. Vučićević, danas odlazi na izdržavanje šestomesečne zatvorske kazne! 

Danas oko 9.30 glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević odlazi na izdržavanje šestomesečne kazne u Okružni zatvor u Bačvanskoj ulici 14 u Beogradu

Pre ulaska u zatvor Vučićević će se obratiti medijima i odgovoriti na pitanja novinara.

Dragan J. Vučićević, podsetimo, dobio je kaznu zatvora u trajanju od šest meseci zbog dva tvita koja je uputio novinaru i nekadašnjem direktoru televizije N1 Jugoslavu Ćosiću. Iako je Vučićević na sudu dokazao da je ono što govori istina, sud je odredio kaznu zatvora.

 I zatvor je za ljude. Ovo je najstvarnije moguće. Ja sam na kućnu adresu dobio poziv za izdržavanje zatvorske kazne. Taj poziv je izdat, Drugi osnovni sud je 2021. godine doneo presudu, koja je u međuvremenu postala pravosnažna, u kojoj sam ja krivično osuđen zato što sam Jugoslavu Ćosiću napisao da je šiptarski plaćenik, a na osnovu čega? Na osnovu bankarske dokumentacije. Ja sam 2019. godine došao do dokumentacije na kojoj je albanski biznismen Baški Umaj, koga američka federalna vlast sumnjiči i optužuje za ozbiljna krivična dela, da je sa svoje firme iz Tirane uplatio nepunih četvrt miliona evra na račun jedne od firmi Jugoslava Ćosića ovde u Beogradu. Pišući o tome, ja sam za Jugoslava Ćosića, između ostalog, napisao i da je šiptarski plaćenik. On me je zbog toga tužio. Tokom suđenja, moji advokati i ja smo dokazali da on prima pare od šiptarskih biznismena, on je tvrdio da prima za neke televizijske poslove, ne znam kakve… – rekao je Vučićević tokom gostovanja u jutarnjem programu i dodao:

 Podnosili smo žalbe, moji advokati i ja, odbijene su, presudili su mi. Svi su oni potvrdili jednu stvar, da ja nisam slagao to što sam rekao, ali da je moja istina njega uvredila. Imamo jednu apsurdnu situaciju, da neko zbog istine ide u zatvor. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare