Vaspitači u obavezi da prijave zlostavljanje dece: Englesku uznemirio jeziv slučaj nasilja

IICSA je ocelnila razmere zlostavljanja u Engleskoj i Velsu „užasnim i duboko uznemirujućim“

Ljudi koji rade sa decom u Engleskoj biće zakonski obavezni da prijave seksualno zlostavljanje dece ili da se suoče sa krivičnim gonjenjem prema vladinim planovima.

Ovaj potez, koji je predmet konsultacija, preporučilo je prošle godine Istražno telo za nevezavisne istrage o seksualnom zlostavljanju dece (IICSA), preneo je Bi-Bi-Si.

Ministarka unutrašnjih poslova Suela Brejverman obećala je da će „ispraviti jednu od najvećih nepravdi viđenih u Velikoj Britaniji u moderno doba„. Očekuje se da će Brajverman izneti više detalja narednih dana.

Ona je za Bi-Bi-Si rekla da je „ćutanje omogućilo ovu zloupotrebu“.

– Vlasti, koje su svesne ovih problema, zatvorile su oči i potpuno propustile da preduzmu stvarnu akciju – istakla je ona.

U svom izveštaju od prošlog oktobra, IICSA je ocelnila razmere zlostavljanja u Engleskoj i Velsu „užasnim i duboko uznemirujućim„. Oko 7.000 žrtava zlostavljanja iznelo je svedočanstva u sedmogodišnjoj istrazi, koja je pokrenuta nakon skandala vezanog za Džimi Sevila, čija je jedna od žrtava seksualnogzlostavljanja bilo i 11-ogodišnje bolesno dete u dečjoj bolnici „Grejt Ormond Strit “ u Londonu.

IICA je preporučila krivično gonjenje za sve koji rade sa decom, a koji nisu prijavili indicije seksualnog zlostavljanja. U članku napisanom za „Meil on Sandej“, Brejverman je rekla da se „obavezala da uvede obavezno izveštavanje širom Engleske“.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare