MLADIĆ (22) SE LAŽNO PREDSTAVLJAO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA, 31 MALOLETNICA BILA NJEGOVA ŽRTVA Ovako je razokrivena njegova jeziva mreža

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (22) zbog nekoliko krivičnih dela. Kako su saopštili, optužnica tereti okrivljenog da je od neutvrđenog datuma 2014. godine do kraja oktobra 2022. godine počinio krivična dela na teritoriji Hrvatske na štetu više punoletnih i maloletnih ženskih osoba.

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu je u optužnici predložilo produženje istražnog zatvora protiv okrivljenog do okončanja krivičnog postupka zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Reč je čoveku koji je uhapšen u oktobru 2022. godine u velikoj policijskoj akciji. Osumnjičen je za silovanje, podvođenje dece, pretnje i prostituciju, a ovo je samo deo od ukupno 57 krivičnih dela koje je počinio protiv 36 žrtava, od kojih je 31 maloletna.

Tokom godina, nizom veoma dobro pripremljenih aktivnosti, mladić je prvi put naizgled nevino došao u kontakt sa maloletnicima na društvenim mrežama, što bi brzo preraslo u pretnje i zlostavljanje.

– Lažno se predstavljajući na društvenim mrežama, prvo je stekao poverenje u kontaktu sa žrtvama, a nakon tog početnog poverenja i virtuelnog prijateljstva, stvorio je osećaj poverenja, na osnovu kojeg su žrtve prvo slale fotografije običnog, a kasnije eksplicitnog sadržaja – objasnila je Nikolina Grubišić šef Odseka za maloletničku delinkvenciju i kriminal protiv omladine i porodice i dodala:

Njemu to nije bilo dovoljno, već je nastavio da zlostavlja žrtve, a na osnovu dobijenih sadržaja nastavio je da ih ucenjuje da će fotografije objaviti u školi, na njihovom radnom mestu, na fakultetu, da će im ubiti porodicu, što je kod oštećenih izazvalo osećaj straha za porodicu i za sopstveni život, a oni su nastavili da ispunjavaju sve njegove zahteve i nastavili da vrše krivična dela na sopstvenu štetu“.

– Akcija je počela inicijativom varaždinske policije koju je kontaktirala jedna žrtva i prijavila traumu koju je doživjela od tada nepoznatog počinitelja. Daljnjim policijskim istraživanjem policija je identifikovala sto potencijalnih žrtava, a od tih stotinu smo na kraju utvrdili da je izvršeno krivično delo nad više od 36 osoba. Niko od oštećenih, osim jedne osobe, nije zatražila pomoć, ni od bliske osobe ni od članova porodice, a najžalosnije je što to niko nije ni prijavio policiji – naglasila je Grubišić Požar.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare