SMENJEN DIREKTOR CRNOGORSKE POLICIJE! 

Vlada Crne Gore na današnjoj sednici razrešila je direktora Uprave policije Zorana Brđanina zbog najnovijih hapšenja policijskih funkcionera, koji se sumnjičene za poveznost sa kriminalnim grupama.

Na predlog ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, vlada je odlučila je da vršilac dužnosti direktora bude načelnik budvanske policije Nikola Terzić.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić na početku sednice Vlade predložio je da se tri tačke da se dodaju na dnevni red – razrješenje direktora Uprave policije i imenovanje v.d. direktora policije, ali i postavljanje štićene ličnosti, ali na zatvorenom dijelu sjednice.

Adžić se zahvalio Brđaninu na saradnji, te kazao je da su postojale informacije da su određene strukture unutar policije povezane sa kriminalnim grupama, ali da se nije znalo da je to u tolikoj razmjeri.

– Ukoliko imamo nepovjerenje partnera, onda je jasno da neke stvari moramo da mijenjamo. Vjerujem da moramo dobiti funkcionalnu Upravu policije – pojasnio je Adžić, prenosi Kurir.

Abazović se zahvalio Brđaninu i poželio sreću Nikoli Terziću koji je izabran za v.d. direktora Uprave policije. Istakao je da je ponosan na rezultate koje je Brđanin ostvario i da ne misli da je on za nešto posebno kriv.

– Sa Zoranom Brđaninom sam imao i imam odličnu komunikaciju, ali mislim da ono što je zateklo Upravu policije ne može da zaobiđe drastične kadrovske promjene. Ovim povodom smo doržali i sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost. Odblokirali smo dostavljanje informacija od strane EU. Meni je poznato zašto Europol nije htio da sarađuje sa crnogorskim organima „, naveo je Abazović. Ipak je svojevoljno rekao da mu to nije prihvatljivo, iako sam rekao da bi obavljao drugu funkciju. Mi smo morali da reagujemo – rekao je Abazović.
Premijer je saopštio da ovaj potez nije ranije preduzet, jer smatra da to nije njegov posao.

– Nismo dužni da ovo znamo, ovo su stvari informativne i operativne prirode. Ne mislim da je Brđanin za nešto posebmo kriv. Morao je da ima informaciju više, od svih članova Vlade, zbog prirode svog posla, pa i od premijera – naglasio je Abazović.

Premijer Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova su u ponedjeljak tražili ostavku Brđa 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare